Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Japonya GP’de Pole Pozisyonu 0.010 Saniye ile Verstappen’de

Japonya GP’de Pole Pozisyonu 0.010 Saniye ile Verstappen’de

2 min read
Japonya GP’de Pole Pozisyonu 0.010 Saniye ile Verstappen’de
Spread the love

Formula 1’de 2022 sezonunun sonuna gelinirken sezonun 18. yarışı olan Japonya Grand Prix’i sıralama turlara gerçekleştirildi. Sezonun boyunca üstün taraf olan Red Bull pilotu Max Verstappen bunu pole pozisyonunda da yansıtmayı başardı.

Suzuka pisti son 2 yıldır Covid 19 salgını sebebiyle Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapamıyordu. Aradan geçen iki yılın ardından hem sürücüler hem de taraftarlar bu müthiş heyecanı tekrar yaşamak için Cuma günü piste çıkarak pole öncesinde çalışmalarına başladı.

Sezonun son yarışlarından birisi olan hatta şampiyonluğun dahi belirleneceği yarışta sıralama turları çok çetin bir mücadeleye sahne oldu.

Verstappen 0.010 ile Liderlik Koltuğunu Aldı

Geçtiğimiz yılın şampiyonu olan Hollandalı pilot Max Vestappen bu sezon için de şampiyonluğun en büyük adayı olarak gözüküyor. Red Bull pilotu bu yarışta yeterli farkı açması durumunda sezonu şampiyon olarak bitirmeyi garantilemiş olacak.

Cumartesi günü yapılan sıralama turlarında bunu herkese hissettirmeyi başardı. Suzuka Pistinde attığı 1.29.304’lük derecesi ile Pazar günü yapılacak yarışa lider olarak başlamayı garantilemiş oldu. Arkasında sadece 0.010 saniye farkla şampiyona sıralamasında ikinci olan Charles Leclerc bulunuyor. Üçüncü koltuğunda 0.057’lik bir fark ile Carlos Sainz yer alıyor. Dördüncü sırada şampiyona da üçüncü sırada yer alan Meksikalı pilot Sergio Perez yer alıyor.

Ferrari pilotlarının amacı ellerinden geldiği kadar takım şampiyonluğu ve Leclerc’in matematiksel olarak şampiyonluk iddiasını devam ettirmesi için çalışacakları bir yarışa çıkacak. İki ve üçüncü sırayı elde etmeleri yarış içerisinde hamle şansını Ferrari takımına geçirmiş olsa da en büyük avantaj Red Bull pilotlarında bulunuyor.

Sezona Ferrari çok iyi bir giriş yapmasına rağmen, yapılan geliştirmeler ve düzenlemelerin ardından Red Bull takımının bir adım öne geçmesi ile sezonun son düzlüğüne Red Bull daha rahat bir şekilde girmeyi başarıyor. Sezonun son yarışlarından birisi olan Japonta Grand Prix’i 9 Eylül 2022, Pazar günü TSİ 09:00’da yapılacak ve hem taraftarlar, hem de izleyiciler bu harika organizasyonu iki yılın ardından tekrar izleme keyfine ulaşacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir