Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Süper Lig Şampiyonluk Hesapları

Süper Lig Şampiyonluk Hesapları

2 min read
Spread the love

Süper Lig 2019-2020 sezonunda düşmenin kaldırılması ile birlikte bu sezon ilk defa 21 takımla oynandı. Gelecek sezondan itibaren yani 2021-2022 sezonundan itibaren lig 20 takımla oynanacak. Bunun için de ligden bu sezon 4 takımın düşmesine karar verildi.

Sezonun son haftasına girilirken düşen üç takım belirlenirken, son hafta Gençlerbirliği veya Kayserispor lige veda edecek. Ancak son haftaya girilirken şampiyon hala belirlenmiş değil. Zirvede bulunan iki takımı sadece 2 gol averajı ayırıyor. Son hafta liderin sadece galip gelmesi, şampiyonluk için yeterli olmuyor. Aynı zamanda en büyük rakibine göre fazla gol atması gerekiyor.

2 Gollük Şampiyonluk Yarışı

Süper lig bu sezon adeta nefes kesici bir şekilde devam ediyor. Beşiktaş son üç haftaya girilirken Fenerbahçe’nin 5, Galatasaray’ın 6 puan önündeydi. Birçok kişi tarafından o hafta oynanacak derbi onların şampiyonluğunu ilan edecekleri maç olacaktır.

Ancak siyah beyazlı takım için işler hiç de istedikleri gibi gitmedi. Galatasaray evinde Beşiktaş’ı 3-1 yendi. Bu skor ilk devrede alınan 2-0’lık mağlubiyetin de dengelenmesi anlamına geliyordu. 40 haftada Karagümrük’e evinde 2-1 yenildi ve GS’nin galip gelmesi ile birlikte 6 puan fark eridi. Fenerbahçe, evinde Sivasspor’u yenseydi 1 puan farkla lider bitireceği haftayı geride bıraktı.

Buna rağmen Beşiktaş 2 gollük bir genel averaj farkıyla sezonun son haftasına lider girdi. Siyah beyazlı ekip son hafa deplasmanda Göztepe ile oynayacak. Bunu kazanmaları onlar adına yeterli olmuyor. Galatasaray’ın Malatya’yı 4-0 yendiği durumda, 1-0’lık Beşiktaş galibiyeti şampiyonluğun gitmesi anlamına geliyor. Yani iki takımında son haftada galip gelmekten çok gol ihtiyaçları bulunuyor.

Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı bu ikisinden daha düşük diyebiliriz. İddia bülteninde liderin son hafta 2 puan gerisinde olmasında rağmen 1’e 150 oran veriliyor. Çünkü sarı lacivertli takım son hafta Kayserispor’u yenmesi gerekiyor ve üzerinde olan iki takımında kaybetme şartı bulunuyor. Bu şartın yerine getirilmesi durumunda hem Galatasaray, hem de Beşiktaş geride kalacak ve sarı lacivertli ekip şampiyon olacak.