Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Basketbol Süper Liginde Çeyrek Final İlk Maçları Oynandı

Basketbol Süper Liginde Çeyrek Final İlk Maçları Oynandı

2 min read
Spread the love

Türkiye ING Basketbol Süper ligi normal sezonu tamamlanmasıyla birlikte, ilk sekiz içerisinde yer alan takımlarda belirlendi. Anadolu Efes’in 1 mağlubiyet alarak lider bitirdiği sezonu, Fenerbahçe Beko ciddi bir fark olmasına rağmen ikinci sırada bitirdi.

Bu takımların arasından sırayla Pınar Karşıyaka, Tofaş, Beşiktaş, Türk Telekom, Darüşşafaka Tekfen, Gaziantep Basketbol ilk sekizi oluşturan takımlar oldu. Bu takımlar ligde ki sıralamalarına göre eşleştiler. Eşleşmeler aşağıda ki şekilde oldu.

  • Anadolu Efes – Gaziantep Basketbol
  • Fenerbahçe Beko – Darüşşafaka Tekfen
  • Pınar Karşıyaka – Türk Telekom
  • Tofaş – Beşiktaş

Eşleşmelerin belli olmasının ardından takımlar yarı finale çıkabilmek için karşılaşmaya başladı. İlk maçlar 13 ve 14 Mayıs tarihlerinde oynandı. Bu serilerde 2 maç kazanan takım adını yarı finale yazdırma hakkına sahip olacak.

Çeyrek Final İlk Maçları Oynandı

Çeyrek final ilk karşılaşmasında Karşıyaka evinde Türk Telekom’u ağırladı. Baştan son çekişmeli geçen karşılaşmayı 82-79 ev sahibi takım kazanmayı başardı. Bunun ardından seri Ankara’ya taşınacak. Türk Telekom seriye devam etmek istiyorsa bu maçı kazanmak zorundadır.

Ligi ikinci sırada bitiren Fenerbahçe Beko, şampiyon adayı olarak çıktığı maçta son anda yaptığı hatalar ile maçın uzatmaya gitmesine engel olamadı. Darüşşafaka her ne kadar maçı uzatmaya götürse de karşılaşmadan 103-91 yenik ayrılan taraf oldu.

Ligi lider bitiren Anadolu Efes, Gaziantep’i misafir etti. İstanbul eki açık ara farkla maçı kazanarak, şampiyon olacağının sinyalini verdi. Karşılaşma 96-73 tamamlandı. Anadolu Efes ikinci maçı da alarak adını yarı finale yazdırmayı başaracaktır.

Son çeyrek final karşılaşmasında sezonu dört ve beşinci sırada bitiren Tofaş ve Beşiktaş karşı karşıya geldi. İlk dört içinde olup, yenilen tek ekip TOFAŞ oldu. Beşiktaş deplasmanda rakibini 92-90 yenerek büyük bir avantaj sağladı.

Çeyrek final serilerinde ikinci maçlar 15 ve 16 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Eğer gerek kalırsa üçüncü maçlar 17 ve 18 Mayıs tarihlerinde seri başı olan takımların evlerinde oynanacak ve seriler tamamlanacak.