Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Sporting Lizbon 19 Sezon Sonra Şampiyon

Sporting Lizbon 19 Sezon Sonra Şampiyon

2 min read

epa09192621 Sporting Lisbon's players hold the trophy as they celebrate the Portuguese First League title after defeating Boavista FC in their match held at Alvalade Stadium, Lisbon, Portugal, 11 May 2021. EPA/ANTONIO COTRIM

Spread the love

Portekiz liginde de şampiyon 32 hafta sonunda belli oldu. Bu ligde ambargo koyan takımlar Porto ve Benfica olarak dikkat çekiyordu. Sporting her ne kadar birçok sezon bu iki takımı zorlasa da hiçbir zaman mutlu sona ulaşmayı başaramamıştı. Ancak bu iki takımdan önce son şampiyon olan takım olarak tarihte bulunan yeşil beyazlı ekip bunu tekrar yapmayı başardı.

32 hafta sonunda 82 puan toplayan takım, en yakın rakibi Porto’nun 8 puan önüne geçerek matematiksel olarak ligi şampiyon olarak bitirmeyi başardılar. Takımın en ilgi çekici istatistiğiyse 32 hafta sonunda 25 galibiyet 7 beraberlik alması ve hiç yenilmemesi oldu.

Yenilmez Şampiyon Olmak İstiyorlar

Portekiz Liginde en çok şampiyonluk kazanan takım 37 ile Benfica olarak duruyor. Onu 28 ile Porto takip ederken, bu şampiyonlukla Sporting 18’e ulaşmayı başardı. 2001/2002 sezonunda en son şampiyon olan takım bundan sonra 10 Porto, 9 tanede Benfica şampiyonluğu gördü.

O sezon 75 puanla şampiyon olan takım son iki maç öncesinde 82 puan toplamayı başardı. Şampiyonluğun mimarı olarak takımın hocası Ruben Amorim gösteriliyor. Geçen yıl Braga ile Lig Kupası zaferi elde eden hoca, bu sezon geldiği takımla şampiyon olmayı başardı. 1985 doğumlu başarılı hoca bunu sadece 36 yaşında elde etmesiyle dikkat çekiyor.

19 Yıl Sonra Gelen Şampiyonluk

Sporting en son şampiyon olduğunda Porto ile aralarında sadece 1 şampiyonluk farkı vardı. Şimdiyse bu fark 10 çıktı. Uzun zaman sonra gelen şampiyonluğun altında kaliteli kadronun ve iyi futbolun büyük bir etkisi var.

Takımın golcü ismi Pedro Goncalves 30 maçta 18 gol 3 asist yaparak şampiyonlukta büyük bir rol oynadı. Nuno Santos 6 gol 6 asist, Paulinho 6 gol 5 asist ve Andraz Sporar 6 gol ile takımın şampiyonluğunda ektili olan isimler oldu.

Alınan bu şampiyonlukta rakiplerinin yaptıkları hataların yanında, takımın sezon boyunca hiç yenilmemiş olmasının ciddi bir etkisi var. 19 yıl sonra gelen şampiyonlukta öne çıkan detaylar olarak dikkat çekiyor.