Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Premier Ligde Şampiyon Manchester City

Premier Ligde Şampiyon Manchester City

2 min read
Spread the love

Premier Ligde sezonun bitmesine çok az bir süre kala Guardiola’nın öğrencileri Manchester City, en yakın rakibi United’ın yaptığı hata ile bir yılın ardından tekrar şampiyonluğunu ilan etti. Takım bu şampiyonlukla birlikte toplamda 5. Şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. Tabi bunu yaparken çok yorucu ve yırtıcı bir sezonu da geri de bıraktılar.

Sezona Kötü Başladılar İyi Bitirdiler

City sezonun dokuzuncu haftası geride kalırken ligde dokuzuncu sırada yer alıyordu. Her ne kadar liderin 5 puan gerisinde olsalar da bu onların en kötü sezon başlangıçlarından birisi olarak tarihe geçti.

9 haftadan itibaren yakaladıkları inanılmaz bir seri ile sezonda liderliği elde ettiler. 19 maç yenilmeyen takım bu süreçte 17 galibiyet 2 beraberlik elde etti. Ayrıca üst üste 15 maç galip gelmeleri ile birlikte ligde liderlik koltuğuna oturdular. Geçen yılın şampiyonu Liverpool yaşadığı sakatlıklar ile sezona çok erken bir şekilde havlu atması belki de onların şampiyonluk ihtimalini arttırmasına neden oldu.

8 haftada dokuzuncu sırada bulunan takım, 28 haftada yani 20 maçlık periyotta aldığı seri ile birlikte en yakın rakibinin 9 puan önüne geçmeyi başardı. Bu dönemde her ne kadar birkaç puan kaybı yaşasalar da istikrarlı serilerine devam ettirmeyi başardılar.

Kadrosunu çok iyi kullanan takım, hatalı gol yeme problemini de çözmesiyle birlikte son düzlüğe lider girmeyi başardı. 35 hafta sonunda kalelerinde sadece 26 gol gördüler. Attıkları 72 gol ile sezonun en çok gol atan takımı oldular. 35 haftada en yakın rakibinin 10 puan önüne yerleşerek, son üç haftaya şampiyonluğu garantileyerek girdiler.

Guardiola yönetiminde bu üçüncü şampiyonluk olurken toplamda 7’inci şampiyonluğu oldu. Bu 7 şampiyonluktan 5 tanesini 2012 ile 2021 sezonları arasında elde etmeyi başardılar. Son 4 sezonda bunu üçüncü kez başardılar.

12 gol atan İlkay Gündoğan takımın en golcü futbolcusu olurken,  Sterling 10 gol 6 asist, Mahrez 9 gol 4 asist, De Bruyne 5 gol 11 asistlik bir performans gösterdi. Sezonun geri kalanında şampiyonlar ligi finalini düşünerek as oyuncularından birçoğunu oynatmama ihtimali de bulunuyor.