Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Şampiyonlar Ligi Final Provasını Chelsea Kazandı 2-1

Şampiyonlar Ligi Final Provasını Chelsea Kazandı 2-1

2 min read
Spread the love

İngiltere Premier Ligin 35. Haftası büyük bir maça sahne oldu. Aynı zamanda şampiyonlar liginde birbirlerine rakip olacak olan Manchester City ile Chelsea karşı karşıya geldi. Bu maç aynı zamanda İstanbul’da oynanacak finalin de provası anlamını taşıyordu.

Ayrıca ev sahibi City bu maçı kazanması durumunda son 3 haftaya girilecek ligde şampiyonluğunu ilan etme şansı olacaktır. Ancak bu maçta alınan mağlubiyet ile United’ın maçlarına göre hala şampiyonluk şansı bulunuyor. Çünkü ikinci sırada ki ekibin iki maç eksiği bulunuyor. Ancak arada ki puan farkı 13 olması bu ihtimalin gelecek maçlarda ortadan kalkması anlamını taşıyor.

City Başladı, Chelsea Bitirdi

Karşılaşmaya iki takımda dengeli bir şekilde başladı. City önde oynayan ekip oldu, ikinci yarının ortasından sonra Chelsea kontrolü ele aldı. Ancak gol City’den geldi. 44’de Sterling takımını öne geçiren golü attı. Bundan sadece birkaç dakika sonra City bir de penaltı kazandı. Topun başına geçen Aguero çok kötü bir penaltı vuruşuyla ilk yarının sonunda farkı ikiye çıkarma şansını tepti.

İkinci yarıda Chelsea önde oynayan taraf oldu. Misafir takım yıldız ismi Ziyech’in ayağından bulduğu gol ile eşitliği sağladı. Bundan sonra maçın sonuna kadar çok sayıda pozisyon yaşandı. Ancak iki tarafa gol atmayı başaramadı. Ancak dakika 90+1’de devreye yıldız sol bek Alonso çıktı. Werner’in yaptığı ortada ceza sahası içinde yaptığı vuruşla takımına galibiyeti getiren golü atmış oldu.

Şampiyonluk Turu Ertelendi

City bu maçı kazanması halinde otomatik olarak şampiyon olacaktı. Ancak bunun için biraz daha beklemeleri gerekiyor. Chelsea haftaya dördüncü sırada girmişti. Burada alınan üç puan takımın ligde üçüncülüğe çıkmasına yardımcı oldu.

Tuchel takımın başında çıktığı 16 Premier Lig maçında sadece  1 kez yenilerek harika bir performans gösterdi. Son üç haftaya girilirken alınan bu üç puan takımın sıralamada ki yerini sağlama almasına olanak sağladı. Ayrıca ay sonunda oynanacak Şampiyonlar Ligi finali provasında rakibini yenerek onlara bir anlamda göz dağı vermiş oldular.