Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Bayern Münih 9’da 9 Yaptı

Bayern Münih 9’da 9 Yaptı

2 min read
Spread the love

Bundesliga’da şampiyon 32. Hafta maçlarının ardından belli oldu. Büyük oranda Bayern Münih’in olacağı uzun süre önce belli olsa bu hafta ki maçların ardından matematiksel olarak şampiyon kesinleşmiş oldu.

Bayern Münih bu hafta evinde ligin güçlü ekiplerinden Mönchengladbach’ı konuk etti. Karşılaşmaya çok hızlı başlayan ekip ezici bir üstünlük ile rakibini yenmeyi başardı. Bu maçın kazandıkları anda şampiyonlukları garantilenmiş oldu. 6-0 gibi net bir skor sezonun adeta özeti oldu.

Aynı zamanda bu hafta Dortmund ile Leipzig karşı karşıya geldi. Liderin en yakın takipçisi olan Leipzig, şampiyonlar ligine gitme mücadelesi veren rakibine 3-2 yenildi. Bu sonuçla birlikte lider ile olan puan farkı 10 çıktı. Son iki haftada şampiyonlar ligi ve düşme potası için çok çetin bir mücadele yaşanacak.

Bayern Münih Rekor Kırdı

Bayern Münih adeta bir makine gibi Bundesliga’yı domine etmeye devam ediyor. 2012-13 sezonunda başlayan seri ile birlikte aralıksız ve en yakın rakibine ciddi bir puan farkı atarak şampiyon olmayı başarıyorlar. Bu süreçte birçok hoca değişikliği yapılmış olması bu düzenin değişmemesi adına kritik bir önem arz ediyor.

Ayrıca takım bu süreçte şampiyonlar ligi şampiyonluğunu da elde etmeyi başardı. Bu şampiyonluk aynı zamanda şampiyon ekibin ligdeki toplamda 31 şampiyonluğu olarak tarihe geçmiş oldu. En yakın rakibinin 22 şampiyonluk önünde olan ekip bu süreci kadro gücü ve maddi yapısıyla uzun bir süre daha devam ettireceği düşünülüyor.

Rekorlar Kırılıyor

Bundesliga’da bir sezonda en çok gol atan futbolcu Gerd Müller olarak biliniyordu. Bir normal sezon da 40 gol atan futbolcunun bu rekorunun kırılacağı tahmin edilmiyordu. Ancak bunu kıracak bir isim bulunuyor. Bu sezon çıktığı 27 karşılaşmada 39 gol atma başarısı gösteren Robert Lewandowski son iki maçta iki gol daha atması halinde bu rekoru eline geçirmiş olacak.

7 Sezondur bu takımın formasını giyen isim çıktığı 327 maçta 291 gol atmayı başardı. Bundesliga’da geçirdiği 11 sezonda toplamda 394 gole atmayı başarması 32 yaşında ki ismin ne kadar becerikli olduğunu gösteriyor.