Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Maçları Başlıyor

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Maçları Başlıyor

2 min read
Spread the love

Şampiyonlar Ligi arenasında bu gece ile birlikte 2020-21 sezonunda ilk çeyrek final karşılaşmaları oynanacak. Salı ve Çarşamba günü oynanacak olan bu karşılaşmalar ile birlikte takımlar ikinci maçlar öncesinde avantaj elde etmeyi düşünüyorlar. Salı günü ve Çarşamba günü oynanacak iki maçın ardından rövanş karşılaşmalar 13 ve 14 Nisan tarihlerinde oynanacak.

6 Nisan 2021 Çeyrek Final Karşılaşmaları

  • M. City – B. Dortmund
  • Real Madrid – Liverpool

7 Nisan 2021 Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Maçları

  • Bayern München – PSG
  • Porto Chelsea

City ve R.Madrid Ev Sahibi Avantajını Kullanmak İstiyor

M. City uzun süredir Avrupa’da başarı istiyor. Ancak ligde her ne kadar dominant futbol oynasa da takım bu arena da istediği bir türlü elde edemiyor. Almanların güçlü temsilcisini ağırlayacak olan ekip bu sezon özellikle defansif anlamda ki hamleleri ile dikkat çekiyor. Amacı her maçta hücum oynamak olan bir takımla karşılaşacak olmaları onların seviyelerini görmeleri adına önemli bir maç olacak.

2017-18 ve 2018-19 finallerinde karşı karşıya gelen Real Madrid ile Liverpool bu sefer çeyrek finalde karşı karşıya geliyor. İki takım arasında ciddi bir rekabet söz konusu olsa da ikisinin de bu sezon beklentilerin çok altında kaldıkları biliniyor. Liverpool ligde çoktan havlu atarken, Real Madrid hala umuda sahip olsa da bu sezon o fikirden uzak kalıyorlar.

Geçen Yılın Finali Tekrarlanıyor

Geçen yıl ekstrem bir durum yaşanmıştı ve final farklı bir formatta oynanmıştı. Bu formatta Bayern München ile PSG karşı karşıya kalmıştı. PSG tarihinde ki ilk kupayı almak için sahaya çıkarken, Alman devi bu sayıyı altıya çıkarmak istiyordu. Geçen yılın finalini bu sezon çeyrek finalde göreceğiz.

Chelsea ve Porto bu sezon şampiyonlar ligi alma ihtimali en düşük iki takım olarak görülüyor. Ama oynadıkları istekli futbolcular yarı finalde büyük heyecan yaşanmasına sebep olacaktır. İkinci maçlar öncesinde her takım avantajlı bir skor almak için saha da yer almayı amaçlayacak ve bizlere büyük bir heyecan yaşatacaklar.