Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Hata Yapmadı: Fenerbahçe 1 – Denizlispor 0

Fenerbahçe Hata Yapmadı: Fenerbahçe 1 – Denizlispor 0

2 min read
Spread the love

31. Haftanın son karşılaşmasında teknik direktör değişikliğine giden Fenerbahçe, Denizlispor’u evinde konuk etti. Ülker Stadyumunda oynanan maçı ev sahibi takım Samatta’nın ayağından bulduğu gol ile kazanmayı başardı. Özellikle şampiyonluk yolunda ki direkt rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray’ın yenildikleri haftada hata yapma lüksü olmayan takım bu galibiyet ile liderle puan farkını 2’ye indirmeyi başardı.

Fenerbahçe karşılaşmaya Altay, Gökhan, Serdar, Szalai, Caner, Gustavo, Ozan, Pelkas, Valencia, Ozan Sinan ve Samatta 11’i ile çıktı. Denizlispor’sa karşılaşmaya kalede Cenk, Oğuz, Mustafa, Fabiano, Sacko, Sakıb, Murawski, Bakalorz, Diskerud, Sagal ve Rodallega 11’i ile çıktı.

Puan Farkı 2’ye İndi

Milli maç arasında ligde ilk 5 sırada yer alan takımlar arasında tek galibiyet almayı başaran ekip Fenerbahçe oldu. Milli maç arasına morali bozuk bir şekilde giren takım cumartesi ve Pazar günleri Beşiktaş ve Galatasaray’ın yenilmesinin ardından bu maça mutlak galibiyet parolası ile çıktı.

Maçın ilk yarısında misafir takım net birkaç pozisyondan yararlanamadı. Rodallega ve Sagal bu pozisyonlarda öne çıkan isimler olsa da biraz şansızlık biraz da beceriksizlik sebebiyle skoru değiştirmeyi başaramadılar.

Maçın ikinci yarısı ile birlikte Fenerbahçe daha baskılı bir oyun tarzına geçti. Yapılan oyuncu değişiklikleri ile birlikte baskıyı iyice arttıran takım Caner’in kornerden yaptığı orta ve Samatta’nın golü ile birlikte öne geçmeyi başardı. Caner’in korneri yerden ceza sahası dışına yaptığı ortada İrfanCan harika bir gol atsa da pozisyon ofsayt gerekçesi ile gol olarak geçerlilik kazanmadı.

Emre Belözoğlu İlk Maçında İlk Galibiyet

Sezona sportif direktör olarak başlayan Emre Belözoğlu, Erol Bulut’un takımdan gönderilmesi ile birlikte teknik direktörlük koltuğuna geçti. Takımının başında çıktığı ilk maçtan 3 puan ile ayrılmayı başaran çiçeği burnunda hoca maçtan sonra heyecanını gizleyemedi.

Hafta arasında oynanacak olan 32. Hafta maçlarında zorlu Yeni Malatya deplasmanına gidecek olan takım bu maçtan da galip dönmenin planlarını yapıyor. Denizlispor’sa dağınık futbolu sebebiyle ligde kalma umutlarını gelecek maçlara taşımaya devam ediyor.