Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Russell Westbrook Tarih Yazmaya Devam Ediyor

Russell Westbrook Tarih Yazmaya Devam Ediyor

2 min read
Spread the love

NBA’in en özel yeteneklerinden birisi olan Russell Westbrook yeni takımı ile tarih yazmaya devam ediyor. Takımızın 30 Mart gecesi İndiana Pacers ile yaptığı karşılaşmada yine özel bir performans gösterdi. Sahada 39 dakika süren alan isim 35 sayı, 21 asist ve 14 ribaund almayı başardı. Bu performansa ulaşmak için 20’de 10 ikilik, 6’da 4 üçlük ve 5’de 3 serbest atış performansı gösterdi. Maçı yüzde 50’in üzerinde şut oranıyla bitiren yıldız basketbolcu maçın kazanılmasında yıldız isim Beal yokken önemli bir rol oynadı.

NBA Tarihinde Bir ilk Yaşandı

Washington Wizards takımında oynayan 32 yaşında ki basketbolcu NBA tarihinde bir ilke imza attı. 35 sayı ve 20 asist barajlarını aşarak triple-double yapmayı başaran ilk isim oldu. Takımı bu rekoru kırmasında takımının da maçı çok yüzdeli bir şekilde bitirmesi büyük bir etki yaptı diyebiliriz. Bu aynı zamanda yıldız basketbolcunun bu sezon ki 10 üçüncü triple-double performansı oldu. Bu yıl çıkmış olduğu 38 maçta 21.8 sayı, 10.1 ribaunt ve 10.5 asist ortalaması bulunuyor.

Washington her ne kadar play-off potasından uzak bir performans sergilese de Westbrook göstermiş olduğu performanslarla bir yıldız gibi parlamaya devam ediyor. Gelecek sezon bu takımda kalıp kalmayacağı belli olmasa da sahaya çıktığı her karşılaşmada yaptığı mücadele eden isim tarafsız taraflı herkesin beğenisini kazanıyor.

Sezonun Üçte İkisi Tamamlandı

Bu yıl pandemi sebebiyle 72 maç üzerinden oynanacak olan normal maçların 47 tanesi tamamlandı. Geriye kalan 25 maçta takımlar hem playoff içerisinde yer almak ve hem de sıralama da iyi bir kazanmak için mücadele verecek. NBA’in zirvesinde UTAH JAZZ yer alıyor. Ancak şampiyonluk yarışında zirvede Brooklyn Nets kurduğu özel kadroyla en önde yazılan takım olarak görülüyor.

Tabi bundan önce takımların play-off mücadelelerini ardından da final mücadelelerini göreceğiz. Birçok takım bu yıl şampiyon olabilecek kadroyu oluşturdu. Her zaman olduğu gibi LeBron sağlıklı olması halinde burada en önde yer alan isim olarak dikkat çekmeye devam ediyor.