Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Anadolu Efes’e Real Madrid’e Özel Tarife

Anadolu Efes’e Real Madrid’e Özel Tarife

2 min read
Spread the love

Özellikle sezonun ikinci yarısında yükselen bir performans gösteren Anadolu Efes, güçlü rakibi Real Madrid’i 108-83 gibi farklı bir skor ile yenerek playoff potasına ikinci sıradan girmeyi garantiledi. Deplasmanda oynanacak karşılaşmaya Ergin Ataman Chris Singleton, Shane Larkin, Krunoslav Simon, Sertaç Şanslı ve James Anderson beşiyle çıktı.

Pablo Laso bu zorlu maça çıkmak için Usman Garuba, Gabriel Deck, Arrondo, Edy Tavares ve Fabien Causeur beşini tercih etti. Ev sahibi takımın bu yıl play off yapabilmesi için zorlu bir dönemece girdiğini söylemek doğru olacaktır. Maç fazlasıyla ligde yedinci sırada bulunmalarına rağmen son dönemde kaybedecekleri maçlar onları bir anda bu potanın dışına atabilir.

7 İsim Çift Haneli Sayı Üretti

Anadolu Efes zorlu deplasmanda çok yüzdeli bir maç çıkarmayı başararak galibiyete uzandı. Süre alan herkesten katkı almayı başaran ekinimizin %53 ile üç sayı, yüzde 58 ile iki sayı ve yüzde 83 ile serbest atış kullandığı görülüyor. Sertaç Şanlı 17 sayı ile takımın en skorer ismi olurken, bu ismi 16 sayıyla Larkin, 15 sayıyla Simon, 13 sayıyla Micic, 12 sayıyla Beaubois, 10 sayıyla Dunston ve 11 sayıyla Singleton takip etti. Takımımızda süre olan herkes katı yaparken 7 ismin 10 sayının üzerinde atması dikkat çekici bir nokta oldu. Ev sahibi takımda 19 sayı atan Trey Thompkins farklı mağlubiyeti engelleyemedi.

Zorlu İki Deplasman ile Sezon Bitiyor

Anadolu Efes almış aldığı bu galibiyetle sezonu ikinci sırada bitirmeyi garantilemiş oldu. Ekinimiz ligde oynayacağı son iki maçı da deplasmanda oynayacak. Play-off mücadelesi veren İspanyol ekip Baskonia ile karşılaşacak takımımız, ligin son haftasında bu sezonun dikkat çeken ekiplerinden birisi olan Olimpia Milano ile karşılaşacak. Bunun ardından play-off potasında ki rakibini bekleyecek olan takımımız tek hedef olarak final four biletini almayı amaçlıyor.

Şu an gösterdiği performans ile Ergin Ataman’ın öğrencilerinin büyük ihtimal ile bu sezonda final four oynayacağını beklemek hiç de yanlış olmayacaktır.