Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Real Madrid Liderlik Şansını Tepti

Real Madrid Liderlik Şansını Tepti

2 min read
Spread the love

La Liga’nın 35 haftasında zirvede bulunan dört takım karşı karşıya geldi. İkinci ve dördüncü sırada bulunan Real Madrid ile Sevilla karşı karşıya geldi. Bundan bir gün önce lider Atletico Madrid ile Barcelona karşı karşıya gelmişti. Bu maçta alınan 0-0’lık beraberlik, Real’in karşılaşmayı kazanan taraf olması halinde lider olması anlamını taşıyordu.

Hafta içinde şampiyonlar ligine veda eden takım bu maça özel bir şekilde hazırlanacak ve kazanarak son haftalara önde girme şansına sahip olacaktır. Ancak maç hiçte istedikleri gibi gitmedi Ligde dördüncü sırada bulunan ve liderin sadece 6 puan gerisinde olan Sevilla’nın neden burada olduğu bu maçla ortaya çıkmış oldu.

Son Dakikada Gelen Beraberlik

Karşılaşmaya iki takımda galibiyet için çıktı. Sevilla deplasmanda olmasına rağmen dakikalar 22’yi gösterdiğinde Fernando ile 1-0 öne geçmeyi başardı. İlk yarıda bu skorla bittir. İkinci yarıda sahneye bu sefer Marco Asensio çıktı. Karşılaşma 1-1’e geldi. Sevilla 78’de penaltı kazandı. Sezonun dikkat çeken isimlerden birisi olan Ivan Rakitic topun başına geçti ve durumu 2-1 getirdi. Maç bu şekilde bitecek diye düşünülürken 90+ Kroos’un şutuna ters bir dokunuş yapan Diego Carlos topu kendi kalesine gönderdi. Bu gol ile birlikte karşılaşma 2-2 tamamlanmış oldu. Bu hafta da ki sonuçlarla birlikte ligde zirve hattında puan durumu değişmemiş oldu.

Ateş Gibi Yanan 3 Hafta

Hala ligde ilk dörde bulunan tüm takımın da şampiyonluk şansı bulunuyor. Ancak bu çok kritik haftayı rakiplerinin de hata yapmasıyla avantajlı bir şekilde kapatan Atletico önde bitirmeyi başardı. Son üç haftada sırasıyla içeride Real Sociedad ve Osasuna ile oynayacak takım, son haftada Vallodolid deplasmanına gidecek.

Bu maçlarda hata yapmaması halinde Simeone liderliğinde ikinci kez şampiyon olmayı başaracaklar. Son olarak 2013-14 sezonunda şampiyon olan takım 7 yıl sonra şampiyon olarak tarihinde ki 11 şampiyonluğu yazdırmayı sağlayacak.

Barcelona ve Real Madrid büyük avantaja sahip oldukları haftada bu durumu lehlerine çevirmeyi başaramadılar. Bundan sonra rakiplerinin hata yapmasını beklemekten başka çareleri bulunmuyor.