Temmuz 27, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Süper Ligde Son İki Haftaya Giriliyor

Süper Ligde Son İki Haftaya Giriliyor

2 min read
Spread the love

Süper Ligde bu sezon 40 maç üzerinden oynanıyor. 21 takımın mücadele ettiği ligde 38 hafta geride kaldı. 1 takım hariç tüm takımların az çok bir iddiası bulunuyor. Denizlispor ligden düşmeyi garantiledi ve yoluna seneye bir alt ligde devam edecek. 39 hafta maçlarında birçok şeyin belirlenmesi mümkün kılınıyor.

15 sırada bulunan 43 puanlı Kasımpaşa, Antalyaspor, Kayserispor, Ankaragücü, Erzurumspor ve Gençlerbirliği ligden düşmemek için mücadele ediyor. Büyük ihtimal ile ligden düşecek dört takımdan bir iki tanesi de bu hafta belirlenecek.

  • Kasımpaşa – Ankaragücü
  • Alanyaspor – Erzurumspor
  • Kayserispor – Başakşehir
  • Gençlerbirliği – Göztepe

Bu maçlar son maçlar öncesinde ligden düşecek takımların belirlenmesi açısından büyük önem arz ediyor. Düşme hattının hemen üzerinde yer alan Kayserispor, Başakşehir’e konuk oluyor. Ankaragücü ile Kasımpaşa maçı da düşme hattını yakından ilgilendiriyor. Yine teknik direktör değiştiren Erzurumspor ile Alanyaspor oynuyor. Bu hafta bu takımlardan bir kaçının hata yapması tüm düşen takımların belirlenmesi anlamını taşıyor.

Şampiyonluk Son Haftaya Kalacak Gibi

Geçen hafta ki derbide Galatasaray’ın Beşiktaş’ı yenmesiyle birlikte ligde kartlar yeniden dağıtıldı. Geçen haftaya beş puan farkla lider giren Beşiktaş, son iki haftaya iki puan farkla lider girecek. Şampiyonluk mücadelesi veren üç takım sırasıyla şu maçları oynayacak.

  • Beşiktaş – Karagümrük
  • Fenerbahçe – Sivasspor
  • Galatasaray – Denizlispor

Üç takımda ligde herhangi bir iddiası bulunmayan ekiplerle oynayacak. Beşiktaş ile Fenerbahçe ligin dikkat çeken ekipleriyle mücadele ederken, Galatasaray ligden düşmesi kesinleşen Denizlispor ile oynayacak. Bu hafta takımların hata yapmaması halinde şampiyonluk son haftaya taşınacak.

Ligde ilk ikiye giren ekipler şampiyonlar ligi elemesi oynamaya hak kazanırken, konferans ligi içinde 3 ve 4’üncü olan takımlar mücadele edecek. Bu sene Avrupa Ligi kontenjanı tek düşmesi sebebiyle Alanyaspor ile Antalyaspor arasında oynanacak final maçında kazanan ekip bu hakka sahip olacak.

Son iki haftaya girilirken şampiyon olacak takım ve ligden düşecek takımların belirlenmesi için çok kritik bir haftaya girecek. Bir maç haricinde tüm maçlar bugün saat 20:30’da başlayacak.