Nisan 16, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Real Madrid – Chelsea Şampiyonlar Ligi Yarı Final İlk Maçı Oynanıyor

Real Madrid – Chelsea Şampiyonlar Ligi Yarı Final İlk Maçı Oynanıyor

2 min read
Spread the love

Geçen hafta içinde yaşanan Avrupa Süper Ligi kalkışmasından vazgeçilmesinin ardından bu kalkışmada yer alan iki takım şampiyonlar ligi yarı finalinde karşı karşıya geliyor. Real Madrid yarı final ilk maçında sezonun son düzlüğünde çok ciddi bir performans yükselten Chelsea ile karşı karşıya geliyor.

Şampiyonlar Liginde sadece bir şampiyonluğu bulunan İngiliz temsilcisi bu kupayı ikinci kez alabilmek için bu turu geçmek için sahaya çıkacak. Real Madrid’se bu kupayı 14. kez müzesine götürmek için sahada yer alacak. Bunun için iki takım arasında çetin bir mücadele geçmesi bekleniyor.

Real Madrid Lig Yarışında Sekteye Uğradı

Real Madrid şampiyonlar ligi tarihinin en başarılı takımı olarak zirvede yer alıyor. Bu sezonun özellikle ikinci devresinde gösterdiği performans ile liderin sadece iki puan arkasında son 5 haftaya giriş yapıyor. Ama son üç maçında alınan iki beraberlik ve Barcelona’nın göstermiş olduğu performans bunun zor ama imkansız olmamasına neden oluyor. La Liga’da 13 maçtır yenilmeyen takım son 16 turda ve çeyrek finalde hiç yenilmeyerek yarı finale çıkması başardı.

Son yıllarda şampiyonlar liginde gösterdikleri performans ve futbolcuların direkt galibiyet gereken maçlarda gösterdikleri performans ile bu turun favorisi olarak görünen taraf olsa da karşılarında çok dişli bir rakip bulunuyor.

Chelsea Alman Hocası Tuchel İle Şampiyon Olmak İstiyor

Tuchel’in takımın başına geçmesi ile birlikte oyun anlayışını değiştiren ve vites yükselten İngiliz temsilcisi bu turdan çıkmak istiyor. Ligde her ne kadar şampiyonlar ligi potasında olsalar da son haftalarda yaşanabilecek bir hata ile bunu kaybetmek istemiyorlar. Ligde son 5 maçlarında sadece iki galibiyet almayı başardılar. Zor gol yiyen ekibin direkt futbolu bu maçta büyük bir işe yaraması bekleniyor.

Şampiyonlar liginde bu sezon oynadıkları 10 karşılaşmada sadece 1 kez çeyrek final mücadelesinde Porto’ya kaybettiler. Ayrıca bu sezon şampiyonlar liginde sadece 3 gol yemeleri takımın defansının bu turnuvada ne kadar başarılı olduğuna işaret eden en büyük detay olarak görülüyor.