Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Lazio, Milan’ı Yendi, Şampiyonlar Ligi Umudunu Arttırdı 3-0

Lazio, Milan’ı Yendi, Şampiyonlar Ligi Umudunu Arttırdı 3-0

2 min read
Spread the love

İtalya Seri A’da haftanın kapanış maçında Lazio ile Milan karşı karşıya geldi. Haftaya şampiyonluk umudunu koruyarak giren Milan bu maçı kazanarak bu şansını son 5 haftaya taşımak istiyordu. Lazio’da az da olsa bulunan şampiyonlar ligi şansını canlı tutmak istiyordu.

Lazio maç sonunda istediğini alan taraf olurken, Haftaya ikinci sırada giren Milan bu yenilgiyle birlikte 33 haftayı beşinci sırada tamamlamak zorunda kaldı. Temsilcimiz Hakan Çalhanoğlu karşılaşmada ilk 11’de yer alırken maçı da 90 dakika tamamlamayı başardı.

Milan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf olsa da golleri bulan ev sahibi Lazio oldu. Bu skorla birlikte puanını 61’e çıkararak şampiyonlar ligi potasından 5 puan geride yer aldı.

Lazio Maçı Net Bir Skorla Kazandı

Lazio karşılaşmaya çok hızlı başladı. Dakikalar daha 2’yi gösterirken Correa’nın ayağından bulduğu gol ile öne geçmeyi başardı. Bu dakikadan sonra Milan özellikle Hakan ile çok sayıda pozisyona girerken istediği golü bir türlü bulmayı başaramadı. Karşılaşmanın ilk yarısı da bu skorla bitti.

İkinci yarının 51 dakikasında Correa ile bir gol daha bulan başkent temsilcisi skoru 2-0’a getirdi. Karşılaşmada skoru belirleyen golse Immobile’nin ayağından geldi. Karşılaşma bu gol ile birlikte 3-0 tamamlandı. Topla oynayan Milan olsa da golleri bulan Lazio olduğu için karşılaşmadan gülen taraf ev sahibi takım oldu.

Şampiyonlar Ligi Potası Karıştı

Seri A’da lider İnter haftayı en yakın rakibinin 11 puan önünde zirvede kapattı. Kalan 5 haftada çok ciddi bir hata yapmamaları halinde büyük ihtimal ile uzun bir aranın ardından şampiyon olacak. Ancak ligde şampiyonlar ligi mücadelesi çok çetin geçiyor. İkinci ile beşinci sırada ki takımları sadece 2 puan birbirinden ayrılıyor. Atalanta diğer rakiplerinin 2 puan önünde ikinci sırada yer alıyor.

Napoli, Juventus ve Milan’ın hepsinin 66 puanı bulunuyor. Bu üç takımı birbirinden averajlar ayırıyor. Bundan sonra kritik hata yapan tüm takımların şampiyonlar liginden elenmesi kesinleşecek. Lazio bu galibiyet ile şampiyonlar ligi umudunu canlı tutuyor.