Mayıs 15, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Real Madrid, Anadolu Efes’i Yenerek Seriyi Dördüncü Maça Uzattı 80-76

Real Madrid, Anadolu Efes’i Yenerek Seriyi Dördüncü Maça Uzattı 80-76

2 min read
Real Madrid, Anadolu Efes’i Yenerek
Spread the love

Euroleague çeyrek final eşleşmesinde Real Madrid ilk iki maçı İstanbul’da Anadolu Efes’e kaybettikten sonra temsilcimizi Madrid’de konuk etti. İspanyol ekibinin final four ihtimalini korumak için bu maçı almadan başka çaresi bulunmuyordu. Maça istedikleri gibi başlamasalar da son çeyrekte gösterdikleri üstün performans onların seriyi dördüncü maça uzatmasına yardımcı oldu.

İlk çeyrek skoru 15-15 eşitlikle bitti. İki takımda hata yapmamak için mücadele ettiler bu maç bu şekilde başladı. Anadolu Efes maça ağırlığını ikinci çeyrekte koydu. Çeyreği 23-13 kazanan takım, ilk yarıyı 38-28 önde kapattı. Bu yarıda atılan 38 sayı, temsilcimizin bu seride ilk yarı da attığı en az sayı olma özelliğini taşıyor.

Üçüncü çeyrekte ilk çeyrek gibi eşitlikle tamamlandı. 20-20 biten çeyrek skorundan sonra son çeyreğe Anadolu Efes 58-48 önde girmeyi başardı. Bu çeyrekte yapılmayacak bir hata takımımızın final four’a adını yazdırması anlamına geliyordu. Ancak bu çeyrekte Real Madrid temsilcimize karşı ciddi bir üstünlük ortaya koydu. Çeyreği 32-18 kazanan takım maçı da 80-76 kazanmayı başardı. Bu skorla birlikte çeyrek final serisi 2-1’e gelmiş oldu.

Seride Dördüncü Maç Perşembe Günü Oynanacak

Üçüncü maçı kaybetmesine rağmen seri de avantajlı olan taraf hala Anadolu Efes olarak görülüyor. Seri de 2-1 önde olan takımımız 29 Nisan Perşembe günü oynanacak karşılaşmayı kazanması halinde adını yine de yarı finale yazdırmayı başaracak. Ancak bunun olması için üçüncü maçta yapılan hataların hiçbirinin yapılmaması gerekiyor.

İlk iki maçı da 90 sayı ortalama ile kazanan temsilcimiz bu maçta skor olarak o seviyeye çıkamamasının yanında rakibine hücumda çok büyük bir patlama yapmasına da izin verdi. Üç sayılık atışlarda istenilen seviyenin çok atlında kalan takımımız bununla birlikte rakibine ribaunt kısmında da üstünlük sağlama şansını verdi. Anadolu Efes’te 29 sayı atan Micic dışında Beaubois maçta 18 sayı attı. Shane Larkin istenilen performansın çok altında bir skor üretti. 7’de 1 üçlük atan oyuncu takımına sadece 6 sayı ile destek vermeyi başardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir