Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Anadolu Efes Seriyi Zora Soktu 82-76

Anadolu Efes Seriyi Zora Soktu 82-76

2 min read
Anadolu Efes Seriyi Zora Soktu
Spread the love

Euroleague playoff mücadelesinde kendi evinde Real Madrid’e karşı ilk iki maçı üstün bir oyunla kazanan takım, İspanya deplasmanın öncesinde seri de 2-0 öne geçmeyi başarmıştı. Üçüncü maça rakibine boya eğen takım, dördüncü maç öncesinde hale avantajı elinde bulunduruyordu. Ancak bu maçta beklenen skoru alamayan takım son periyotta ki etkisiz oyunu sebebiyle serinin 2-2 gelmesine engel olamadı.

Seriyi bitirecek olan beşinci maç Anadolu Efes’in evinde oynanacak. Final four yapmak isteyen takımın bundan sonra kesinlikle hata yapma lüksü bulunmuyor. Bu sayede ancak dörtlü finalde yer almayı başarabilecekler. Ancak rakibinin umutlanmasına izin veren takımın bundan sonra işi diğer maçlara göre daha zor olacak.

Dördüncü Çeyrek Maçın Kaybedilmesine Neden Oldu

Anadolu Efes ile Real Madrid arasında oynanan çeyrek final maçının ilk çeyreğini ev sahibi ekip 19-13 önde bitirdi. İkinci çeyrek tamamen temsilcimizin üstünlüğü ile bitti. Bu çeyrek rakibine 34-17 kazanan takım, 17 sayı fark atarak devreye 47-36 önde bitirmeyi başardı. Üçüncü çeyrekte başa baş bir oyun sergilendi. Bu çeyrek 21-19 ev sahibi takım kazandı. Son çeyreğe 66-57 Anadolu Efes’in üstünlüğü ile girildi.

Ancak ne olduysa son çeyrekte oldu. Ev sahibi takım maça tüm ağırlığını koydu. Çeyreği 25-10 gibi bir skorla kazanan takım, bu sonuçla maçı 82-76 kazanmayı başardı. Bu skorla birlikte play off serisi de 2-2’ye gelmiş oldu. Garuba’nın 24, Carroll’un 20 sayısı maçın kazanılmasında etkili oldu. Shane Larkin’in 22 sayısı, Beaubois’in 23 sayısı maçın kazanılması için yetmedi.

Serinin Son Maçı Salı Günü Oynanacak

Serinin tamamlanması için oynanacak olan beşinci maç 4 Mayıs Salı günü takımımızın ev sahipliğinde oynanacak. Geçen yıl iptal edilen sezonun ardından final four yapmak isteyen iki takımında bu maçta hata yapma lüksü bulunuyor.

Burada oynanan ilk maçta Anadolu Efes 90 sayı ortalama tutturarak seriyi 2-0 getirmeyi başarmıştı. Ancak bundan sonra hem oyun olarak hem de istek olarak rakibinin dahil olması bu maçın diğer maçlara göre daha zor geçmesine sebep olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir