Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Milli Takımı Norveç’e Konuk Oluyor

Milli Takımı Norveç’e Konuk Oluyor

2 min read
Spread the love

Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupasına katılmak için mücadele veren takım G grubu ikinci karşılaşmasında Norveç’e konuk oluyor. Norveç hükümeti tarafından alınan korona virüs tedbirleri nedeniyle Malaga’nın maçlarını oynadığı LA Rosaleda stadında oynanmasına karar verildi.

Karşılaşma TRT 1 ekranlarında saat 20’de canlı olarak aktarılacak. Son resmi karşılaşmamızı 1994 yılında 94 Dünya Kupası elemelerinde oynadığımı rakibimizle 2007 yılında Avrupa Şampiyonası elemelerinde karşı karşıya gelmiştir. Rakibimizde 7 resmi karşılaşma yaparken bu maçlardan 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2’de beraberlik almayı başardık.

Milli Takımımız Maça Hazır

Milli Takımda sağlık sorunları nedeniyle Malaga’ya götürülmeyen Zeki Çelik ve Merih Demiral’ın dışında bugünkü antrenmana Ozan Kabak’ta katılmadı. Bu futbolcular dışında ekinimizde hiçbir eksik olmadığı görülüyor. Takımımız karşılaşma öncesinde son antrenmanı yaparak karşılaşmanın saatinin gelmesini beklemek için kampa çekildi.

Norveç ile Türkiye arasında oynanacak karşılaşmanın hakemiyse İspanya Futbol Federasyonunda görev yapan Alejandro Herhandez olacağı açıklandı. Takımımızın muhtemel 11’i eğer Ozan Kabak’ın durumunda ciddi bir sorun yoksa aşağıda ki gibi olacağı tahmin ediliyor.

Türkiye Milli Takım 11’i: Uğurcan Çakın, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman, Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz

Teknik Direktör Şenol Güneş’in bu ilk 11’i bozmayacağı tahmin ediliyor. Takımımız Hollanda maçında ki moralle bu maçı da kazanarak 2’de 2 yaparak gruplara başlamayı hesaplıyor.

Norveç Milli Takımı Karşılaşmaya Hazır

Son dönemin Avrupa’da  en çok dikkat çeken ismi olan Haaland’ı kadrosunda bulunduran takımda ön üçlü gerçekten dikkat çekiyor. Grubun ilk karşılaşmasında zayıf rakibi Cebelitarık’ı 3-0 gibi net bir skorla geçmeyi başaran takım gol averajıyla grupta zirvede yer alıyor.

Ev sahibi olarak gözükmelerine rağmen yaşanan kriz sebebiyle Malaga’da oynanacak olan karşılaşmaya takımın şu 11 ile çıkması bekleniyor.

Norveç Milli Takım 11’i: Jarstein, Lode, Meling, Strandberg, Svennsson, Thorstvedt, Midtsjo, Elyounoussi, Ödegaard, Sörloth ve Haaland şeklinde çıkması bekleniyor.