Nisan 18, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Anadolu Efes ve Fenerbahçe Yunan Rakiplerini Yendi

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Yunan Rakiplerini Yendi

2 min read
Spread the love

Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu olarak öne çıkan Euroleague’de çift maç haftasına girildi.  31 ve 32. Haftalarda oynanacak karşılaşmalar ile ligde son düzlüğe girilmiş oldu. Ligin 31. Haftasında temsilcilerimiz yunan rakiplerini yenerek büyük bir avantaj ile ligde son noktayı koymaya yaklaştılar.

Play-off öncesinde en kritik maçlar olması ve sıralamanın belirlenmesi açısından büyük önem taşıması dikkat çekiyor. Anadolu Efes, Panathinaikos’u konuk ederken, Fenerbahçe haftayı Olypmpiakos deplasmanında tamamladı. İki takımımızda maçlarından galibiyet alarak maç fazlasıyla ilk dört içerisinde haftayı kapatmayı garantilediler.

Fenerbahçe Deplasmanda Kazandı

Ligin ilk 15 maçında 10 mağlubiyet 5 galibiyet alan temsilcimiz yükselişine devam ediyor. Olympiakos maçı ile birlikte 16 maçlık periyotta 14 galibiyet 2 mağlubiyetlik bir seri yakalayarak, play-off yapması şüpheli olarak gözüken bir takımdan sezonu ilk dört sırada bitirme şansına sahip bir takıma dönüştü.

İlk 8’e girme umudu bulunan rakibini deplasmanda 76-71’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmada 18 sayı 2 ribant, 3 asist ile oynayan Jan Vesely’nin etkili performansıyla yenmeyi başardı. Sahaya adımını atan tüm oyunculardan neredeyse destek alan takımınızda Vesely’e en büyük destek 15 sayı atan Dyshawn Pierre’den geldi. Ev sahibi ekipte Kostas Sloukas’ın 12 sayısı ve Jean Livio’nun 16 sayısı mağlubiyet alınmasına yetmedi. Ev sahibi takım son üç maç kala ilk 8 umudunu giderek daha derine gömdü.

Anadolu Efes Dolu Dizgin Devam Ediyor

Ligin ikinci yarısı ile birlikte harika bir performans yakalayan temsilcimiz Anadolu Efes, ligde ikinci sırada yer alıyor. Son 10 maçında 9 galibiyet alan temsilcimiz ligde ki son üç maçını da kazanarak sıralamada önlerde olmayı planlıyor. Rakibini 85-65’lik bir skorla yenen temsilcimiz ne kadar formda olduğunu gösteriyor. Micic 21 sayı, Dunston 15s sayı, Beagubois ve Larkin 13 sayıyla takımın galibiyetinde büyük rol oynadı.

Anadolu Efes, haftaya Real Madrid’e konut olurken, Fenerbahçe Bayern Mühin’e misafir olarak son iki hafta önce ellerinde ki avantajı korumak istiyor.