Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Milan ve Napoli Şampiyonlar Ligi Avantajını Korudu

Milan ve Napoli Şampiyonlar Ligi Avantajını Korudu

2 min read
Spread the love

İtalya Seri A’da şampiyon İnter olurken 4 takım arasında şampiyonlar ligi mücadelesi son sürat devem ediyor. 37 hafta oynanan maçların ardından sıralama değişmezken, son hafta oynanacak karşılaşmalar ile şampiyonlar ligine gidecek takım belirlenecek.

  • 2 – Atalanta – 78
  • 3 – Napoli – 76
  • 4 – Milan – 76
  • 5 – Juventus – 75

Şampiyonlar ligi mücadelesi veren 4 takım 3 puan içerisinde sıralanıyor. Ligin son dönemine damga vuran Juventus son haftaya, şampiyon İnter’i yenmesine rağmen beşinci sırada girmesi sürpriz olarak kabul ediliyor. Büyük bir yıkım olarak görülen bu durum son haftada ki kritik maçların ardından belirlenecek.

Şampiyonlar Ligi İçin

Son haftada şampiyonlar ligine gidecek diğer takımlar belirlenecek. Bunun için tüm takımların az çok eşit avantajı bulunuyor. Bunun için son maçlar büyük önem taşıyor. 2-3 ve 4 sırada yer alan takımlar bu maçlardan galip gelmesi durumunda rakiplerinin oynadığı maçlara bakmadan şampiyonlar ligine gitmeye hak kazanacaklar. Bunun için rakiplerini yenmeleri gerekiyor. Sadece Juventus son hafta galip gelip, son maçta rakiplerinden herhangi bir tanesinin hata yapmasını bekleyecekler.

  • Atalanta – Milan
  • Bologna – Juventus
  • Napoli – Helas Verona

Bu karşılaşmalar içerisinde en kritik olan karşılaşma 2 ve 3 sırada yer  alan Atalanta ile Milan’ın karşı karşıya gelmesi olacak. Bu maça alınan bir beraberlik ve Juventus’un galibiyeti Milan’ın şampiyonlar ligine veda etmesi anlamına geliyor.

Atalanta yenilse dahi, Milan’ın mutlaka galip gelmesi gerekiyor. Çünkü ligin ikinci sırasında yer alan Atalanta Juventus ile iki maçta ikili averajı elinde tutuyor. Genel averajda da önde bulunuyor.

Napoli son maçta Verona’yı yenerek bu maçları önemsemeden sezonu şampiyon ligi potasında bitirmeyi garantileyecek. Milan’ın yenilmesi onların seneye şampiyonlar liginde olmaması anlamını taşıyor.  O nedenle bu hafta almış oldukları beraberlik onların büyük bir hata yaptığı anlamını taşıyor.

Eğer bu maçı kazansalardı son hafta da ki beraberlik dahi onlar için yeterli olacaktı. Juventus’un ligin en büyüğü olmasına rağmen son hafta rakiplerinden Milan’ın hata yapmasını beklemekten şansları bulunmuyor.