Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Beşiktaş Averajla Şampiyon

Beşiktaş Averajla Şampiyon

2 min read
Spread the love

2020-2021 sezonu Türk futbol tarihine geçmeyi başardı. İnanılmaz bir sezon kalırken, şampiyon sadece gol averajıyla belirlendi. Geçen yıl düşmenin kaldırılmış olduğu ligde toplam 21 takımın mücadelesine takımlar şahit oldu. Bu nedenle lig toplam 40 hafta üzerinden oynandı.

Birçok iniş çıkışa sahne olan ligde, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş son haftaya şampiyonluk iddiasıyla girdi. Üç büyük takımın son haftaya şampiyonluk iddiasıyla girdiği ender sezonlardan birisi yaşandı. Beşiktaş son üç haftaya 5 puan avantajla girmiş olmasına rağmen, son haftada sadece gol averajıyla lider girdi. Bu durumda son haftaya inanılmaz bir heyecan dalgası içerisin takip edilmesine neden oldu.

+1 Averajla Şampiyonluk Geldi

Beşiktaş, ligin son haftasında Göztepe’ye misafir oldu. Vida ile 1-0 öne geçen takım, ev sahibi takımın golüne engel olamadı. İlk yarı bu skorla biterken, ikinci yarıda kazanılan penaltının başında sezonun flaş ismi Ghezzal geçti. Bu futbolcunun attığı gol ile karşılaşmayı 2-1 kazanmayı başardı.

Ancak şampiyonluk haberi Galatasaray – Malatya maçında gelen skorun ardından geldi. Galatasaray, son haftaya 2 averajlı ikinci sırada girdi. Malatya’ya karşı alınacak bir farklı galibiyet kötü giden sezonu taçlandırmak adına önemliydi. Ancak beklenmedik bir olay ile ilk yarıyı Adem Büyük’ün golüyle Malatya önde kapattı. İkinci yarıda Galatasaray üç gol atıp karşılaşmayı 3-1 kazansa da +1 averajla ligi ikinci sırada bitirmek zorunda kaldı.

Geçen hafta büyük bir şansı tepen Fenerbahçe, son haftaya şampiyonluk şansı en az takım olarak girdi. Karşılaşmada büyük bölümü geride götüren takım, büyük transferlerine rağmen sezonu üçüncü sırada bitirerek, Avrupa Ligine gitmek zorunda kaldı.

Üç yıllık başkanlık dönemi boyunca hiç kupa alamayan Ali Koç, önümüzde ki seçime aday olup olmayacağı konusunda kesin bir açıklama yapmadı. Emre Belözoğlu, takımının başında tek mağlubiyet almasına rağmen sezonu üçüncü sırada tamamlamak zorunda kaldı.

Beşiktaş bu şampiyonlukla 16 şampiyonluğunu elde etmiş oldu. Ligden düşen son takımsa Gençlerbirliği oldu. Bu durumla birlikte Ankara’dan hiçbir takım ligde kalmamış oldu.