Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Mavericks Deplasmanda Kazandı Seride 3-2 Öne geçti

Mavericks Deplasmanda Kazandı Seride 3-2 Öne geçti

2 min read
Spread the love

Doğ konferansı çok ilginç bir seriye şahitlik ediyor. Dallas ile Clippers arasında oynanan serinin 5 maçı geride kaldı. İlk iki maçı deplasmanda kazanan Dallas, evine bu avantajla gitti. Burada alacağı iki galibiyet onların çeyrek finale çıkmasına yardımcı olacaktı.

Ancak durum beklendiği gibi olmadı ve Clippers deplasmanda çıktığı iki maçı da kazanarak seri de durumu 2-2’ye getirdi. Serinin kırılma maçlarından birisine Los Angeles şehri ev sahipliği yaptı. Birçok otorite ivme kazanan Clippers’ın favori olarak görse de maçın sonunda kazanan taraf 105-100 ile Dallas oldu. Büyük bir proje takımı olan Clippers geçen sezon olduğu gibi bu sezonda play-offlara çok erkenden elenme duruma geldi.

Son Anlar Heyecan Kesti

Karşılaşmaya misafir takım Dallas çok iyi bir giriş yaptı. İlk çeyreği 35-28 önde kapatmayı başardılar. İkinci çeyrekte kontrol Clippers’a geçti. Bu çeyreği 26-21 kazanan takım ilk yarıyı 56-54 geride kapattı. Üçüncü çeyrekte sahada yine Dallas fırtınası esti. Çeyreği 33-21 kazanan takım, son çeyreğe 89-75’lik üstünlükle girdiler.

Son çeyreğin son 3-4 dakikasına kadar hatta son 2 dakikaya 10 sayılık üstünlükle girdiler. Ancak maç öyle bir noktaya geldi ki Clippers bir çok kez yakaladığı öne geçme şansından faydalanamadı. Son saniyede Leonard maça beraberliği getiren üçlüğü kaçırınca karşılaşma Dallas’ın galibiyeti ile bitti.

Dallas’a galibiyeti getiren isimler arasında Luka Doncic’in 42 sayı, 14 asist ve 8 ribauntluk performansı etkili oldu. Hardaway Jr. 20 sayı attı. Takımda başka hiçbir oyuncunun çift haneli sayılara çıkamaması ise ilginç bir durum olarak karşılandı.

Clippers’ın evinde oynadığı karşılaşmayı kaybederken Leonard 20 sayı, Morris 16, George 23 sayı ve Reggie Jackson 20 sayı attı.

Ancak oyunun son dakikalarında karşılaşmaya gerekli etkiyi koyamayan takım ev sahibi avantajını bir kez daha kaybetmiş oldu. Serinin altıncı karşılaşmasına Dallas ev sahipliği yapacak. Eğer bu maçta gülen taraf ev sahibi takım olursa bir üst tura çıkacak. Ancak bu maçı Clippers kazanırsa seri 7. maça uzayacak.