Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Basketbol Final Serisinde Gülen Taraf Anadolu Efes 111-71

Basketbol Final Serisinde Gülen Taraf Anadolu Efes 111-71

2 min read
Spread the love

Basketbol süper liginde şampiyonu belirleyecek olan seride Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko karşı karşıya geliyor. Bu seride iki takımın mücadelesi dikkat çekiyor. Geçen yıl oynanmayan final serisinde bu yıl en çok şampiyonluk iki takım karşı karşıya geliyor.

Aynı zamanda tarihinde iki Euroleague şampiyonluğu bulunan iki takımın da karşı karşıya geldiğini söyleyebiliriz. Tabi bu başarıyı en son yakalayan takım Anadolu Efes, bu sezon çok sayıda kırılma anı yaşayan Fenerbahçe Beko’ya göre daha büyük avantajlı bir şekilde seriye başlıyor.

Şampiyon Seriye Hızlı Giriş Yaptı

Euroleague’de şampiyon olarak ülkemize bu gururu ikinci kez yaşatan, tarihinde ilk defa bu kupayı elde eden takımın ev sahipliğinde seriye start verdik. İlk çeyrek kafa kafaya bir oyun ortaya koyuldu. 21-21 biten skorla birlikte, ikinci çeyrek başladı. Bu çeyrekte Anadolu Efes’in 22-19 üstünlüğü olurken, ilk yarı da 43-40’lük bir skorla bitti.

Üçüncü çeyrek adeta başka bir maça şahit oldu. Anadolu Efes rakibine bu çeyrekte toplam 37 sayı atarken, onun sadece 11 sayı atmasına izin verdi. Bu inanılmaz çeyrekten sonra son çeyreğe 80-51’lik skorla girildi. Son çeyrekte aynı oyununu sahaya koyan ev sahibi eki çeyreği 31-20, maçı da 111-71 ile kazandı.

40 sayı fark ile biten maçtan sonra Fenerbahçe tarafında yüzler düşerken, Anadolu Efes’in sezonu çifte kupayla tamamlama ihtimali de artmış oldu.

Anadolu Efes’in farklı galibiyetinde Shane Larkin 23 sayı, Micic 19 sayı, Buğrahan Tuncer 12, Moerman 10, Beaubois 10, Singleton 11, Balbay 11 sayı ile destek verdi. Maçta süre alan oyuncular arasında tek bir isim haricinde tüm isimler sayı atmayı başardı.

Fenerbahçe Beko tarafı ilk iki çeyreği kafa kafaya oynadıktan sonra rakibinin gücüne üçüncü çeyrekte karşı koyamadı. Bu mağlubiyet alınırken Melih’in 19, De Colo’nun 14, Vesely’in 11 sayısı yeterli olmadı. Rakibi 33-15 üçlük atarken, misafir takım 22-7 üçlük performansı mağlubiyetin kaçınılmaz olmasına neden oldu.