Nisan 27, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Manchester ve Villarreal Avantajı Kaptı

Manchester ve Villarreal Avantajı Kaptı

2 min read
Manchester ve Villarreal Avantajı Kaptı
Spread the love

Avrupa Ligi yarı finalleri ilk maçları dün gece oynanan maçlarla başladı. Manchester United, evinde Roma’yı konuk ederken, Villarreal’de Arsenal’ı konuk etti. Tüm takımlar ilk maçta avantajı ele alıp, ikinci maç öncesinde turu geçmek için avantajı ellerine almak istiyordu. Bu konuda her takım sahaya istekli çıktı.

Ancak sadece bu istekle çıkan iki takım amaçlarına ulaşarak sahadan ayrıldılar. Bu konuda Manchester United istediği skoru fazlasıyla alırken, Roma ikinci maç öncesinde büyük ihtimal ile final şansını tamamen kaybetti. Villarreal, evinde Arsenal’a karşı kazanmayı başarırken yedikleri tek gol ikinci maçın çok büyük önem arz etmesine neden oldu.

Roma Başladı, Manchester Farka Koştu

İngiltere’de oynana ilk maçta golü bulan taraf Manchester United oldu. Bruno Fenandes ile 1-0 öne geçen takıma, misafir takım Pellegrini ve Edin Dzeko ile cevap verdi. İlk yarı Roma’nın üstünlüğü ile 2-1 bitti. İkinci yarıda kontrol tamamen ev sahibi takımın eline geçti. 48’de Cavani ile skoru 2-2’ye getiren takım, 64 ile 75 arasında Cavani, Fernandes ve Pogba’nın ayağından bulduğu gol ile 5-2 öne geçmeyi başardı. Son dakikalar da Greenwood’un attığı gol ile skor 6-2 olarak tayin edildi. Bu skorla büyük ihtimalle isimlerini finale yazdırmayı başardılar.

Villarreal Arsenal’ı 2-1 Yendi

Yarı finalin diğer maçında Villarreal, Arsenal’ı konuk etti. Ev sahibi takım maça çok hızlı başladı. Trigueros ve Albiol’un golleriyle dakika 29’a geldiğinde 2-0 öne geçtiler. İkinci yarıda Dani Ceballos kırmızı kart ile oyundan atıldı. 10 kişi mücadele eden Arsenal, Nicolas Pepe’nın penaltı golüyle skoru 2-1’ getirdi. Bundan 7 dakika sonra Capoue, ev sahibi takımı da 10 kişi bıraktı. Bundan sonra oyunda  başka gol olmadı ve skor 2-1 olarak bitti.

Avrupa Ligi yarı final ikinci maçları haftaya oynanacak. Manchester United avantajı eline alan takım olarak dikkat çekerken, Villarreal ile Arsenal arasında ki ikinci maç önem açısından daha kritik duruyor. Her takım sonuna kadar finale kalabilmek için mücadele edecektir.