Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Los Angeles Clippers Seriyi 2-2’ye Getirdi

Los Angeles Clippers Seriyi 2-2’ye Getirdi

2 min read
Spread the love

NBA’de play off ilk turları soluksuz bir şekilde devam ediyor. En ilgi çekici serilerden birisi Dallas ile Clippers arasında oynanıyor. Dallas ilk iki maçı deplasmanda oynanmasına rağmen seriyi 2-0’a getirerek büyük bir avantajla evine döndü. Üçüncü karşılaşmayı Clippers zorda olsa kazanarak seriyi 2-1’e getirmeyi başarmıştı. Serinin devamı için oynanacak dördüncü maç çok kritik bir önem arz ediyor. Clipper bu maçı kaybetmesi halinde ev sahibi avantajını kaybetme şansını geri alma şansını tekrar alamayacak aynı zamanda seride 3-1 geriye düşmüş olcaktı.

Clippers Seriye Eşitliği Getirdi

Karşılaşma çok hızlı bir şekilde başladı. Clippers bu maça ne kadar önem verdiği ilk 12 dakikada gösterdi. Bu periyodu 31-22, devreyi de 16 sayı farkla 61-45 öne bitirmeyi başardı. Dallas ilk iki maçta gösterdiği hücum ritmini bu maçta göstermeyi bir türlü başaramadı. Tüm periyotlarda galip gelen taraf Clippers oldu ve karşılaşmayı 25 sayı farkla 106-81 ile kazanmayı başararak seriyi 2-2’ye getirmeyi başararak ev sahibi avantajını ellerine aldılar.

Galibiyet gelirken Kawhi Leonard 29 sayı 10 ribaunt, Paul George 20 sayı 9 ribaunt, Marcus Morris 9 sayı, Rajon Rondo7 sayı, Ivica Zubac 5 sayı, Reggie Jackson 15 sayı ve Batum 10 sayı ile takıma destek verdi. Takım halinde %39’luk üçlük oranı tutturan takım, rakibini bu konuda sadece %16’da kalması ile farklı galibiyetin altına imza atmış oldu.

Serinin beşinci başı Los Angeles’da oynanacak. Clippers tekrar seri de geri düşmemek ve yakaladığı bu ritmi devam ettirerek seri de 3-2 öne geçmek isteyecektir. Ancak karşılarında günlerinde olmaları durumunda çok tehlikeli olan bir rakipleri bulunuyor.

Dallas’ın yıldız Doncic bu karşılaşmada sadece 19 sayıda kaldı. Bunu çok düşük bir yüzdeyle yapması dikkat çekti. Porzingis’in 18 sayısı ve Marjanovic’in 12 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Bundan sonra oynayacakları maç seri de büyük bir avantajı yitirdikten sonra onların seriye tutunup tutunmayacaklarını göstermeleri açısından kritik önem arz ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir