Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Barcelona Euroleague’de Son Saniyede Finalde

Barcelona Euroleague’de Son Saniyede Finalde

2 min read
Spread the love

Euroleague 2020-21 normal sezonunu büyük yatırımlarla sezona başlayan Barcelona lider bitirdi. Oynadıkları oyun, kadro genişliği ve istekli oyunları onların bunu başarmasına yardımcı olan faktörler oldu. Play-off mücadelesinde ligi  sekizinci bitiren Zenit’e zorlanan takım zorda olsa adını final four’a yazdırmayı başardı.

Barcelona’nın final four yarı finalinde ki rakibi Milano oldu. Bayern Münih ile zorlu bir tur oynayan takım zorda olsa adını dörtlü finale yazdırmayı başardı. Kadro olarak kaliteleri tartışılmaz olan ve başlarında çok tecrübeli bir koçun bulunduğu takımın tek hedefi bu sezonu şampiyon olarak bitirmekten başka bir şey değildir.

Büyük Heyecana Sahne Olan Maç Son Topla Neticelendi

Maçın tamamı büyük heyecana sahne oldu. Anadolu Efes – CSKA Moskova maçının sonuçlanmasıyla birlikte tüm gözler bu maça çevrildi. Barcelona maça favori olarak giren taraf olsa da Milano bunun hiç de kolay olmayacağını onlara hissettirdi.

İlk çeyrek skoru 27-24 biterken, ikinci çeyrekte 24-18’lik bir skor yer aldı. İlk yarı Barcelona’nın 51-42 üstünlüğü ile bitti. Üçüncü çeyrekte sahada Milano fırtınası vardır. Rakip potaya bu çeyrek 29 sayı atan takım, rakibine sadece 16 sayı atma şansı verdi. Son çeyreğe girilirken Milano 71-67 öne geçmeyi başardı. Üçüncü çeyrekte oyun ve skor birçok dengeye geldi. Maç son topa kadar geldi.

Son 30 saniyede hücum sırası Milano’daydı. Kevin Purter ile bulduğu fırsatı değerlendiremeyen takım, dönüştü Cory Higginh’in şutuna engel olamadı ve sahadan mağlup ayrılan taraf oldu. Sezona büyük yatırımlarla giren Barcelona bu sonuçla Euroleague’de finale çıkmayı başarmış oldu.

Anadolu Efes – Barcelona Finali

Euroleague dörtlü finalde yarı final maçlarının tamamlanmasıyla birlikte finalin adı belirlenmiş oldu. Anadolu Efes ve Barcelona rakiplerini zorda olsa da yenerek Avrupa’nın en büyüğü olmak için mücadele edecekler. 30 Mayıs akşamı 21:30’da oynanacak olan karşılaşma büyük bir çekişmeye sahne olacak.

Bu sezon iki maçta da rakibini yenmeyi başaran takımımız büyük bir psikolojik avantajla sahaya çıkacak. Ancak bu maçın havası diğer maçlardan farklı olduğu için sahada ayakta kalmayı başaran takım sezonun en büyüğü olacak.