Nisan 18, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Liverpool, Leeds Deplasmanında Kan Kaybetmeye Devam Ediyor 1-1

Liverpool, Leeds Deplasmanında Kan Kaybetmeye Devam Ediyor 1-1

2 min read
Spread the love

Liverpool geçen yıl yaşanan tarihi şampiyonluğun ardından bu yıl ciddi bir düşüş içerisinde yer alıyor. Son haftalarda toparlanma emaresi gösteren takım ligin ilgi çekici takımlarından olan Leeds deplasmanına mutlak üç puan almak için çıktı. Ancak hem oynadığı oyun hem de zorlu deplasmandan 1-1’lik sonuçla dönerek beklentilerin çok uzaklarında kaldı.

Oynanıp oynanmayacağı muallak olan Şampiyonlar Ligine gitmek için bu yıl ilk dörtte bitirmesi gereken takım direk rakiplerinden birçoğunun puan kaybettiği haftada hata yapmak istemiyordu. Takımın bu performansında dün gece açıklanan Avrupa Süper Liginde yer alma kararının da etkili olduğu açıklamalarda yer alıyor.

İlk Yarı Liverpool, İkinci Yarı Leeds

Avrupa’da oynayan temsilcilerimizden Ozan Kabak’ın ilk 11’de başladığı mücadeleye Liverpoool hızlı başladı. Dakikalar 31’i gösterirken yıldız futbolcusu Mane’nin ayağından bulduğu gol ile ilk yarıyı 1-0 önde bitirmeyi başardılar. Maçın son anına kadar birçok pozisyon verseler de bu skoru korumayı başarsalar da umutları dakikalar 87’de yıkıldı. Leeds’in forveti Diego Llorente takımına eşitliği getiren golü atarak takımının zorlu rakibi karşısında 1 puan ile ayrılmasına yardımcı oldu.

Bu skorun ardından Liverpool 53 puan ile ligde 6 sırada yer alırken, Leeds United’sa 46 puan ile 10 sırada haftayı tamamlamayı garantileri. Geriye kalan 6 maçta Liverpool hata yapmayarak ligi ilk dört içerisinde bitirmeyi amaçlıyor.

Maç Sonu Açıklamalarında Konu Avrupa Süper Ligi

Maçta yeni oluşan Avrupa Süper Ligi maçın içinde yaşananların önüne geçti. Tüm futbolcular maç sonunda bu yönde açıklamalarda bulundu. Hiçbir futbolcu oluşumun futbolun ruhuna uygun olmadığına özellikle vurgu yaptı. Aynı zamanda bu fikri ortaya atan isimlerin hiçbir futbolcuya bunu sormadan yapmaya karar aldıkları da açıkça belirtilmiş oldu.

Klopp bu konuda fikrinin iki sene öncesine göre değişmediği ve herkesle birlikte bunu dün gece haber aldığını açıkladı. Bielsea’da bu yönde açıklamalarda bulundu. Oluşumun olmasına karar verilirse ligde şuan ilk 9 içerisinde bulunan 6 takımın ligden çekilmesi söz konusu olarak görülüyor. Bununla birlikte zirveye Leicester yerleşirken, ikinci olarak Westham sıralanacak. Şuan 10 sırada yer alan Leeds United’sa ligde dördüncü sıraya çıkacak.