Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Avrupa Süper Lig İlk Günden Çatırdamaya Başladı

Avrupa Süper Lig İlk Günden Çatırdamaya Başladı

2 min read
Spread the love

Avrupa ve Dünya futbolu haftaya büyük bir direniş ile karşı karşıya kalarak başlamıştı. Dünya gündemine bomba gibi düşen haber bir anda dünyanın bir numaralı konusu olmayı başarmıştı. Özellikle futbolla yatıp, futbolla kalkan ülkelerde bu durum ciddi bir konu olmuştu.

Avrupa’nın önde gelen 12 kulübü Avrupa Süper Ligi adında bir oluşum kurduklarını ve UEFA organizasyonlarından çekileceklerini dile getirmişti. Başkanlık koltuğunda Florentino Perez’in bulunduğu oluşum Ağustos ayında yeni ligin start vereceğini duyurmuştu. Ancak bu oluşum çok kısa bir sürede orta yerinden çatırdadı diyebiliriz.

İngiltere’den Altı Kulüp Çıktığını Açıkladı

Avrupa Süper Lig projesinin en büyük ayağını İngiltere Premier Lig takımları oluşturuyordu. Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea ve Tottenham’dan oluşan bu altılı grup İngiltere liginin en büyük altılısı olarak lanse ediliyordu.

Ancak açıklanan bu olayın ardından yorumcular, futbolcular, teknik direktörler, takımlar, takım sahipleri ve en önemlisi de taraftarlardan çok ciddi tepkiler geldi. Chelsea dün gece oynadığı Brighton karşılaşması öncesinde maça çıkamama tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Takım otobüsünün önünü kesen futbol severler takımın bu kararından vazgeçmesini istiyordu.

İlk haber Manchester’ın mavi tarafından geldi. City çekildiğini açıkladı. Ardından Arsenal, Tottenham, United, Chelsea ve Liverpool Avrupa Süper Ligi kararından vazgeçtiklerini açıkladı. Geriye şimdilik altı takım kaldı.

Avrupa Süper Lig Projesi Ne Olacak?

Avrupa Süper Lig projesi birçok kesimde büyük bir heyecan uyandırmıştı. En gözde kulüplerden oluşacak 20 takım kendi özel liglerinde karşılaşacaklardı. Bunun ardından UEFA çok ciddi yaptırımlarını gündeme aldı. Cuma günü toplantı yapılarak ne yapılacağı açıklanmıştı.

Ancak bu gün gelmeden altı takımın çekilmesi, Barcelona’nın da kurul onayı almadan buna kalkışmayacağının haberinin duyulması ile çatı bir anda çökmüş oldu. Diğer kulüplerin de büyük bir kısmın geri adım attığı turnuva fikrinden istemeseler dahi geri adım atacaklarını düşünülüyor. Ancak buna rağmen UEFA’nın bu durum karşısında nasıl bir tavır takınacağı da hala merak konusu olarak önümüzde duruyor.