Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Kadın Voleybol Milli Takımı Güney Kore ile Karşılacak

Kadın Voleybol Milli Takımı Güney Kore ile Karşılacak

2 min read
Spread the love

2022 FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonasında mücadele eden milli takımımız ilk maçında çekişmeli geçen maç sonunda Tayland’a 3-2 yenilmişti. Bu maçın ardından grubunda ki diğer maç olan Güney Kore ile karşılaşacak olan milli takımımız yarın oynanacak olan bu maç için çalışmalarına devam ediyor.

Dünya Şampiyonasında B grubunda mücadele eden milli takımımız Dominik Cumhuriyeti, Polonya, Tayland, Hırvatistan ve Güney Kore ile mücadele ediyor. Grubun favorileri arasında yer alan milli takımımız bir üst tura çıkmak için rakipleri ile mücadele ediyor.

Bu grupta ki ikinci maçı olan Güney Kore maçını 27 Eylül Salı günü Türkiye saati ile 15:00’da oynayacak.

Gruptan Çıkma Şansımız Çok Yüksek

Kadın Voleybol Milli takımımız her ne kadar Dünya Kupasında ki ilk maçını kaybetmiş olsa da son saniyeye kadar büyük mücadele içinde geçen bu maçtan sonra gruptan çıkma konusunda umutlarını yükseltiyor. Grupta milli takımımız gibi Güney Kore’de ilk maçını kaybetmesi ile dikkat çekiyor.

Güney Kore ile oynayacağımız bu maç gruptan çıkma konusunda şansımızı arttırmamız açısından önemli bir maçtır. Güney Kore ilk maçında Dominik Cumhuriyeti’ne yenilmesinin yanında kötü bir oyun ile yenilmiş olması grubun diğer maçları öncesinde milli takımımızın şansını daha yüksek bir hale sokuyor.

Grubun Diğer Maçları Şu Şekilde Devam Ediyor.

Salı günü Güney Kore ile oynadıktan sonra milli takımımızın grupta üç maçı daha kalıyor. Bu maçlar yoğun fikstür içinde oynanacak ve takımlar bir üst gruba çıkmak için mücadele edecekler. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar bir üst gruba çıkmaya hak kazanmış olacaktır. Milli takımın bunu başarması için şu rakiplerini yenmesi gerekiyor.

  • 28 Eylül Çarşamba Dominik Cumhuriyeti
  • 29 Eylül Perşembe Hırvatistan
  • 1 Ekim Cumartesi Polonya

Bu maçların sonucunun ardından gruptan ilk ikiye giren ekipler bir üst turda mücadele etmeye hak kazanacaklar. E grubunda ki sıralamaya göre takımların çeyrek final eşleşmeleri belli olacaktır. 15 Ekim tarihinde final maçı oynanacak ve turnuva tamamlanmış olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir