Nisan 23, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Filenin Sultanları Yarı Final Aşkına Sahaya Çıkıyor

Filenin Sultanları Yarı Final Aşkına Sahaya Çıkıyor

2 min read
Spread the love

A Milli kadın voleybol takımı Euro Volley 2021’de yoluna kayıpsız bir şekilde devam ediyor. Grubunda oynadığı 5 maçta sadece 1 set vererek gruptan lider çıkmayı başaran milli takımımız çeyrek finalde Çekya ile mücadele etti.

Çekya ile oynadığımız son 16 mücadelesinde ilk seti 25-13 gibi rahat bir skorla kazanmayı başardık. Çekya ikinci sette daha iyi oynayan taraftı. Seti sonlarına doğru geri dönüş yolunu açsak da seti 25-22 kaybetmekten kurtulamadık.

Üçüncü sette rakibimize karşı oyun üstünlüğünü tekrar ele alarak seti 25-13 kazanmayı başararak 2-1 öne geçtik. Dördüncü set karşılaşmanın son seti oldu. Etkili oyunumuzu bu set boyunca ortaya koymayı başardık seti 25-13, karşılaşmayı da 3-1 kazanarak adımızı çeyrek finale yazdırmayı başardık.

Çeyrek Finalde ki Rakip Polonya

Polonya turnuvaya B grubunda mücadele ederek başladı. Bu grupta çıktığı 5 maç sonunda diğer iki rakibi ile birlikte 4 galibiyet 1 mağlubiyet altı. Aynı skora sahip oldukları rakipleri karşısında set farkıyla grubu ikinci sırada tamamladı.

Polonya son 16 turunda Ukrayna ile karşı karşıya geldi. İlk seti 25-21 kaybeden ekip, art arda üç seti de iyi oyunla ve son dakikalarda rakibinin yapmış olduğu kritik hatalar ile 3-1 kazanmayı başararak adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Polonya kadın voleybolunda dünyanın en önemli sporcularını çıkarmayı başaran bir ülke olarak biliniyor. Doğru yönetim tarzı ile her zaman zorluk çıkarabilecek bir ekip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kolodruma Sport Hall’da oynanacak olan çeyrek final karşılaşması 31 Ağustos tarihinde TSİ 20:30’de oynanacak. Milli takımımız hem oyun tarzı hem de turnuva da şimdiye kadar göstermiş olduğu performans ile bu karşılaşmaya favori olarak çıkacak ekip olarak görülüyor.

Yine Plovdiv şehrinde oynanacak karşılaşmanın hakemleri Aleksandar Vınalev ile Aleksander Sıkanjıc yapacak. Karşılaşmayı canlı olarak takip etmek isteyenler TSİ 20:30’da TRT 1 ekranlarında ki yerlerini almaları yeterli olacaktır.