Mayıs 13, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Bayanlar Rahat Kazandı, Dünya Kupasında İlk Galibiyet Geldi!

Bayanlar Rahat Kazandı, Dünya Kupasında İlk Galibiyet Geldi!

2 min read
Spread the love

2022 FIVB Dünya Kupasında ülkemizi temsil eden Bayan Milli Voleybol takımımız turnuvada ki ikinci maçına Güney Kore karşısında çıktı. İlk maçında Tayland’a toplamda onlardan daha çok sayı almasına rağmen yenilen milli takım bunun açısını Güney Kore karşısında aldığı net galibiyet ile çıkardı.

Grubun zayıf ekiplerinden birisi olan Güney Kore ile oynadıkları maça teknik ekibin yaptığı büyük rotasyon ile çıkan milli takım buna rağmen net bir galibiyet ile turnuvada ki ilk galibiyeti almış oldu.

Karşılaşmayı 3-0 kazanmayı başaran milli takım, maç içinde ki setleri 25-14, 25-13 ve 25-13 kazanarak Tayland karşısında alınan mağlubiyeti de unutturmuş oldu.

Yedekler Sahne Aldı Milli Takım Kazandı

Dünya Kupasında milli takımımız Güney Kore karşısında net bir galibiyet aldı. Birçok yedek ve az süre alan ismin forma giydiği ve birçok oyuncu değişikliğinin yapıldığı maçta milli takımda oyuna giren herkes gerekeni yaparak bu farklı galibiyetin altına imza atılmasını sağladı.

Karşılaşmada milli takımımızın adına en çok sayısı Saliha 17 ile bulurken, onun hemen ardından takımın yıldızı olan Ebrar Karakurt 16 ile devam etti. Orta oyuncumuz Zehra 7, Hande 6, Cansu 5 olarak devam etti. Bu galibiyet ile bir üst tura çıkma konusunda iddialı olduğumuzu göstermiş olduk.

Milli Takım Zorlu Dominik Cumhuriyeti Maçına Hazırlanıyor

Milli takım turnuvada ki ilk galibiyeti almasına rağmen toplamda topladığı 4 puan ile grupta üçüncü sırada yer almayı başardı. Milli takımın grupta ki üçüncü maçında rakibi ilk iki maçından da galibiyet almayı başaran Dominik Cumhuriyeti olacak.

28 Eylül 2022 TSİ 18.30’da oynanacak olan bu karşılaşma ile milli takımımız turnuvada ne kadar iddialı olduğunu göstermek, grupta kalan maçlarından önce gruptan çıkma konusunda önemli bir eşiği geri de bırakmak için mücadele edecek.

İki maçını da hiç set vermeden kazanan Dominik Cumhuriyeti karşısında iddialı bir şekilde çıkmayı hazırlanan milli takımın bu maçta ki tek parolasının mutlak galibiyet olduğunu söylemek doğru olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir