Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Filenin Sultanları Güney Kore’ye Elendi 3-2

Filenin Sultanları Güney Kore’ye Elendi 3-2

2 min read
Spread the love

Tokyo 2020 olimpiyat oyunlarında takım olarak ülkemizi temsil eden Voleybol Bayan milli takımımız grubunu üçüncü bitirdikten sonra çeyrek finalde Güney Kore ile eşleşti. Tüm ülkenin gözü üzerinde olan milli takımımıza denk bir rakip çıkması, madalya umutlarının artmasını sağladı.

Karşılaşmaya çok iyi başlayıp ilk seti aldık, ancak sonra ki iki seti vererek 2-1 geriye düştüğümüz karşılaşmayı final setine götürdük, ancak son sayılarda yapılan basit hatalar sebebiyle karşılaşmadan 3-2 yenik ayrılarak turnuvaya veda etmiş oldu.

Milli oyuncular karşılaşma sonrasında göz yaşları içerisinde kalırken, Güney Kore takımı bu galibiyetle adını yarı finale yazdıran takım oldu.

Final Setinde Giden Yarı Final

Karşılaşmanın ilk setine çok konsantre bir şekilde başladı. İlk seti 25-17 biz kazanırken, Güney Kore aynı skorla ikinci seti alarak durumu 1-1’e getirdi.

Üçüncü set adeta bir heyecan fırtınasına döndü. Burada uzatmaya giden seti 28-26’lık skorla rakip kazandı ve 2-1 öne geçmiş oldu. Dördüncü sette rakibimize olayın bu kadar kolay olmadığını gösterdik ve bu seti 25-18 kazanarak tie-break setine gittik.

Bu sette 10-10’lık eşitlikle son sayılara girildi. Burada yapılan basit hatalarla 14-11 geri düştük, ancak karşılaşmayı 14-13’e getirmiş olduk. İyi bir savunma yapsak da rakibin son hücumuna karşılık veremedik, bu seti 15-13 karşılaşmayı da 3-2 kaybetmiş olduk.

Takım halinde karşılaşmasının bitmesiyle birlikte tüm takım göz yaşlarına boğuldu ve takımımızın olimpiyat oyunlarında ki serüveni noktalanmış oldu.

Diğer çeyrek final karşılaşmalarının da tamamlanmasıyla birlikte yarı final eşleşmeleri kadınlar voleybolda belli oldu.

  • Sırbistan – ABD
  • Brezilya – Güney Kore

Favori olarak turnuvaya gelen takımlar isimlerini yarı finale yazdırmış oldular. Bu maçların ardından final belirlenecek ve turnuvaya son nokta koyulacak.

Takım halinde harika bir turnuva geçirdik ve ilk olimpiyat oyunlarımızda çeyrek finale kadar çıkmayı başardık. Bundan sonra 3 yıl sonra Paris’te yapılacak 2024 olimpiyat oyunlarına hazırlık dönemi başlayacak. Burada takımımız tecrübe kazanması ile birlikte sahaya madalya almak için çıkacağına eminiz.