Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Filenin Sultanları Yarı Final Aşkına ABD Karşısına Çıkıyor!

Filenin Sultanları Yarı Final Aşkına ABD Karşısına Çıkıyor!

2 min read
Filenin Sultanları Yarı Final Aşkına ABD Karşısına Çıkıyor!
Spread the love

2022 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonasında ülkemizi temsil eden Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı şimdiye kadar iyi bir turnuva ortaya koyarak çeyrek finale adını yazdırmayı başardı. Son 16 turu F grubunu averaj ile üçüncü sırada bitirmeyi başaran milli takım, onunla aynı grupta yer alan ABD ile çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.

Turnuva boyunca oynadığımız 9 maçta 6 galibiyet ve 3 beraberlik almayı başaran milli takım turnuvada daha yukarıya çıkmak için mücadele vermeye devam ediyor. Zorlu bir rakip ile karşı karşıya gelecek olan milli  takım grup aşamasında rakibi ile çetin bir mücadele verse de sahadan 3-1 mağlubiyet ile ayrılmıştır.

Yarı Final Aşkına Sahaya Çıkıyoruz

ABD milli takım turnuva boyunca 9 maçta sadece 2 mağlubiyet aldı. 21 set kazanan takım 11 setiyse kaybetti. İlk grup aşamasında Sırbistan’a yenilen ABD, ikinci yenilgisini Polonya karşısında 3-0 ile aldı. İyi bir takım olan ABD dünya sıralamasında ülkemizin birkaç basamak üzerinde yer alıyor.

Eşit güçte iki takımın mücadelesine sahne olacak karşılaşma TSİ 18:30’da oynanacak. TRT 1 ekranlarında canlı yayınlanacak olan karşılaşmaya kazanmak için çıkacak milli takımda bu maçta çok şey beklediğimiz birçok oyuncu bulunuyor.

Özellikle genç yıldızımız Ebrar Karakurt bu konuda ilk sırada yer alıyor. Turnuva boyunca 157 sayı bulunan Karakurt, bu maçta takımın en önemli silahı olarak öne çıkıyor.

Diğer Çeyrek Final Maçları İlginç Sonuçları Bekliyor

2022 Dünya Kupasında bizimle aynı saatte oynanacak bir karşılaşma daha var. İtalya ile Çin karşı karşıya gelecek.

Diğer eşleşmelerde bizim gurubumuzda yer alan Sırbistan ile Polonya karşılaşırken, Brezilya ile Japonya çeyrek finalin diğer yağında mücadele edecek. Aynı grupta yer alan ekiplerin çeyrek finalde kazananları yarı finalde karşı karşıya gelecek.

Yarı final karşılaşmaları 12 Ekim ve 13 Ekim tarihinde oynanırken, final karşılaşması 15 Ekip tarihinde Apeldoorn şehrinde oynanacak final ile tamamlanacak.

Turnuvanın son şampiyonu Sırbistan olurken, rakibimiz ABD 2014 yılında düzenlenen turnuvanın şampiyonu olmayı başarmasıyla dikkat çekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir