Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Filenin Sultanları ABD’ye Çeyrek Finalde Yenilerek Elendi!

Filenin Sultanları ABD’ye Çeyrek Finalde Yenilerek Elendi!

2 min read
Filenin-Sultanları-ABD’ye-Çeyrek-Finalde-Yenilerek-Elendi!
Spread the love

Filenin Sultanları 2022 Dünya Kupasında, çeyrek final mücadelesinde ABD ile karşı karşıya geldi. Son 16 turu F grubunda rakibiyle karşılaşan ve bu maçı 3-1 kaybeden milliler, hem rövanşı almak hem de yarı finale çıkmak için mücadele verdi ancak gücümüz ABD’ye yetmedi.

ABD, milli takımımız karşısında net bir oyun ortaya koyarak karşılaşmadan 3-0 gibi net bir skor ile üstün ayrılarak adını yarı finale yazdıran takım oldu. Karşılaşmanın ilk seti set sonuna kadar başa baş bir şekilde gitti. Ancak son düzlükte milliler küçük hatalar ile ilk seti 25-22 kaybetti.

Karşılaşmanın ikinci setinde adeta maçın kopuş noktası oldu. ABD milli takımımız karşısında çok üstün bir oyun sergilemeyi başararak bu seti 25-15 gibi farklı bir skorla kazandı. Milliler üçüncü sette yine çok fazla varlık gösteremedi ve bu seti de 25-20 kazanarak çeyrek finalde Dünya Kupasından elenmiş oldu.

Milliler turnuva boyunca oynadıkları toplam 10 maçta 6 galibiyet 4 mağlubiyet almış oldu. Turnuva bundan sonra yarı final maçları ve final karşılaşması ile tamamlandı.

4 Takım Final İçin Mücadele Edecek

Çeyrek finalde milli takımımızın elendiği turnuvada yarı final eşleşmeleri belirlendi. Bu sonuçların ardından yarı finalde karşılaşacak takımlarda belirlenmiş oldu. Bu takımlar arasında oynanacak olan yarı final karşılaşmalarının ardından finalde oynayacak takımlar ve üçüncülük mücadelesi verecek takımlar belirlenmiş olacak.

  • Sırbistan – ABD
  • İtalya – Brezilya

Turnuvanın favori takımı olarak buraya gelen Sırbistan yoluna kayıpsız bir şekilde devam ediyor. Çok formda olan ekip çeyrek finalde Polonya’yı 3-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Diğer takımlar bundan sonra başa baş oynanacak olan bu karşılaşmalarda en az hatayı yaparak adını finale yazdırmak istiyorlar. Ancak yollarında çok zor bir yol bulunuyor. Türkiye olarak her ne kadar başarılı bir turnuva geçirmiş gibi olsak da en üst basamağa çıkma konusunda hala bir adım geride olduğumuzu da net bir şekilde görmüş olduk. Ancak genç bir kadroya sahip olmamız gelecek için bizleri umutlandırıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir