Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Bayan Voleybol Takımı Son Anda ABD’ye Kaybetti 3-2

Bayan Voleybol Takımı Son Anda ABD’ye Kaybetti 3-2

2 min read
Spread the love

Ülkemizi Tokyo 2020 olimpiyat oyunlarında tek temsil eden takım olan Voleybol Bayan A milli takımımız B grubu üçüncü maçına ABD karşısında çıktı. İlk maçında son olimpiyat şampiyonu Çin’i 3-0 yenen, ikinci maçında İtalya’ya 3-1 yenilen bayanlarımız üçüncü maçında Dünya 1 numarası ABD karşısına çıktı.

Karşılaşmaya istediğimiz gibi başladığımız maçta 2-0 geriye düştükten sonra karşılaşmayı 2-2’ye getirmeyi başarsak da final setinde 15-12 yenilerek karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrılmış olsak da alınan iki set sayesinde ilk dört içerisinde yer almayı başaracağımızı garantilemiş olduk.

Final Setinde Yapılan Hatalarla Maçı Kaybettik

ABD çok moralli bir şekilde karşılaşmaya başladı. İlk sette rakibimize cevap veremeyerek bu seti 25-19 kaybettik. İkinci sette yine aynı oyunu oynayarak bu seti de 25-20 kaybettik ve durumun 2-0’a gelmesine engel olamadı.

Guidetti yaptığı değişikler ile takımımızın toplanmasında etkili oldu. Özellikle Meryem Boz değişikliği takımın toplanmasında etkili oldu. Üçüncü sette rakibimize bariz bir üstünlük kurarak 25-17 kazandık. Dördüncü sette aynı oyunu devam ettirdik. Bu seti 25-20 kazanarak karşılaşmayı final seti de taşıdık.

Beşinci sete ABD iyi başladı ve 3-0 öne geçen taraf oldu. Ama bayanlar iyi bir direnç göstererek karşılaşmayı 12-11’e kadar getirmeyi başardı. Bu noktanın ardından rakibimizin savunmasını geçmekte zorlandık ve  seti 15-12, karşılaşmayı da 3-2 kaybederek, turnuvada ki ikinci yenilgimizi almış oldu.

B grubunda dördüncü maçımıza Arjantin karşısında çıkacak. Set dahi alamayan rakibimiz karşısına favori olarak çıkacağız. Bu maçı kazanmamız halinde bir üst turda yolumuza devam edeceğimiz garanti olacak.

B grubunda son maçımızaysa Rusya karşısında çıkacağız. Bu iki karşılaşma grubumuzda ki sıralamamızın belirlenmesi açısından büyük bir önem arz ediyor.

Altı takımın mücadele ettiği grupta topladığımız 4 puan bulunuyor. Bizden üst sırada yer alan takımların karşılaşacak olması ve son iki maçı kazanmamız halinde çok iyi bir konumda grubu bitirerek, A grubundan gelecek rakibimizle çeyrek final oynama şansına sahip olacağız.