Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Beko Avantajı Eline Aldı

Fenerbahçe Beko Avantajı Eline Aldı

2 min read
Spread the love

Basketbol normal sezonunu ikinci bitiren Fenerbahçe Beko, finale çıkma yolunda Pınar Karşıyaka ile karşı karşıya geliyor. 3 maçtan galip gelen takımın finale çıkacağı turda ilk maçı kazanan Fenerbahçe, evinde oynadığı ikinci maçta rakibine boyun eğmişti. Seri 1-1 oldu, diğer iki maçın oynanması için İzmir’e taşındı.

Avantajı eline alan Pınar Karşıyaka bu avantajı evinde oynayacağı iki maçla değerlendirmek ve adını finale yazdıran taraf olmak için maça çıktı. Fenerbahçe Beko tarafıysa kaybettiği avantajı geri kazanmak için hazırlıklarını tamamlandı. Mutlu son ulaşarak takımın final için büyük bir adım atacağı kaçınılmaz bir durumdu.

Fenerbahçe Beko Avantajı Eline Alan Taraf Oldu

Yarı final üçüncü maçında iki takımda 1-1’lik eşitlikle maça başladı. Ev sahibi ekip maça çok hızlı başlayan taraf oldu. İlk çeyrek 18-14’lük üstünlükle tamamlandı. İkinci çeyrekte iki takımda çok kötü performans gösterdi. Çeyrek skoru 11-9 olurken, ilk yarı skoru da 29-23 bitti. Çok kısır geçen ilk yarının ardından üçüncü çeyreğe misafir takım çok iyi başladı ve çeyreği de 24-13 önde bitirerek, maçta 47-42 önde bitirmeyi başardı. Dördüncü ve maçın en önemli çeyreğinde iki takımda 20 sayı attı. Bununla birlikte Fenerbahçe Beko kaybettiği avantajı geri alarak seri de 2-1 öne geçmeyi başardı.

Final İçin Fenerbahçe Sahaya Çıkacak

Yarı final serisinin dördüncü maçına yine Pınar Karşıyaka ev sahipliği yapacak. Ancak üçüncü maçı kaybettikleri için seri de tutunmak adına bu maç büyük önem arz ediyor. Fenerbahçe Beko tarafıysa bu maçı da kazanarak seriyi 3-1 kazanarak finale adını yazdıran takım olmak için mücadele edecek.

İki takımda yaşadığı büyük sıkıntılar bu karşılaşmayı hangi takımın kazanacağı konusunda net bir yargıya varmamız açısından büyük güçlük çıkarıyor. Fenerbahçe Beko kadro avantajıyla önde olan taraf olsa da, geçtiğimiz sezonlara göre çok kötü bir sezon geçiren takımın bu maçta favori çıkacağını söylemek zor olacaktır. Ancak ne olursa olsun güzel ve en azından çekişmeli bir maçı izleyeceğimizi söyleyebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir