Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Avrupa’da Gol Kralları Belli Oldu

Avrupa’da Gol Kralları Belli Oldu

2 min read
Spread the love

Avrupa’nın beş büyük liginde ve ülkemizde ligler geçtiğimiz hafta oynanan maçlar ile tamamlandı. Birçok futbolcu tatile çıkarken, birçok isim Euro 2020’ye hazırlanmak için milli takımların yolunu tuttu. İspanya’da Atletico Madrid, İngiltere’de Manchester City, İtalya’da İnter, Türkiye’de Beşiktaş, Almanya’da Bayern Münih ve Fransa’da Lille şampiyon oldu.

Liglerin tamamlanması ile birlikte gol kralları da netleşmiş oldu. Önemli isimlerin performansın geride kaldığı liglerde aslında yıldız olarak kabul edilen birçok isim bireysel olarak yine oynadıkları liglerde en üst noktada performans göstermeyi başardılar.

41 Gollük Rekor Geldi

Bu sezonun bireysel anlamda en ilgi çekici performansı Bayern Münih’in Polonya’lı golcüsü Lewandowski’den geldi. Bir sezonda en yüksek gol atan oyuncu rekorunu Bundesliga’da eline geçirdi. Toplamda 34 maçtan oluşan ligde sadece 29 maç oynayan isim 41 golün altına imza attı. En yakın rakibine 13 gollük bir fark atarak hem gol kralı hem de rekorun sahibi oldu.

Tottenham’ın kupa özlemi bu yılda bitmese dahi golcüsü Kane rekorlar kırmaya devam ediyor. Takımı adına 23 gol atan ve 14 asist yapan isim, hem gol krallığını alırken hem de sezonu asist kralı olarak tamamlandı.

Juventus beklenenin çok uzağında bir performans gösterirken Cristiano Ronaldo bireysel olarak kalitesini yine ortaya koydu. 29 gol attığı sezonda gol krallığını alarak bunu üç farklı ligde başaran tarihte ki ilk futbolcu olmayı başardı.

İspanya’da şampiyon değişiyor, hocalar değişiyor ama bir şey değişmiyor. Lionel Messi attığı 30 gol ile bu sezonu da gol kralı olarak tamamlandı. Bunu üst üste beş kez yapmayı başaran futbolcu, toplamda 8’inci kez gol kralı olmayı başardı.

Fransa’da Lille 10 yıl sonra şampiyon olurken, PSG’nin hegemonyasına da son vermiş oldu. Gol krallığında ise zirvede PSG’nin yıldız ismi Mbappe yer aldı. 27 gol ile bunu başaran futbolcu sezonu bireysel olarak iyi bir noktada tamamladı.

Beşiktaş’ın şampiyonluğu ile biten sezonda gol kralını Hatay çıkardı. Sezona damga vuran isimlerden olan Boupendza attığı 22 gol ile bunu başardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir