Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Bayan Milli Voleybol Takımı İtalya’ya Direnemedi 3-1

Bayan Milli Voleybol Takımı İtalya’ya Direnemedi 3-1

2 min read
Bayan Milli Voleybol Takımı İtalya’ya Direnemedi 3-1
Spread the love

Tokyo 2020 olimpiyat oyunları takım sporlarında bizi temsil eden tek takım olan Bayan Voleybol Milli takımımız B grubu ilk maçında Çin’i yenerek sükseli bir başlangıç yaparak, ülke gündemini meşgul etmişti.

Bir anda gözlerin o tarafa çevrilmesine neden olan milli takım B grubu ikinci maçında İtalya ile karşı karşıya geldi. Bu maçı da kazanarak büyük oranda gruptan çıkma şansını arttırmak isteyen milli takımımız oyunun başlarında istediğini almayı başarsa da oyunun sonlarına doğru, istediğine ulaşmakta ve istediklerini yapmakta zorlandılar.

Tek bir set aldığımız maçta özellikle son sette rakibimize direnmekte zorluk çekerek karşılaşmadan 3-1 yenik ayrılan taraf olduk.

Tek Set Alınarak Alınan Mağlubiyet

Milli takım ilk sete oyuna girmekte zorluk çekerek başladı. 19-12 geriye düştüğümüz sette oyunu 19-18’e getirmeyi başarsak da bu seti 25-22 kaybettik.

İkinci sette oyun tamamen başa baş geçti. Setin son sayılarında milli takımımız daha az hata yapan taraf oldu ve bu seti 25-23 kazanmayı başararak oyunu 1-1’e getirmeyi başardılar.

Üçüncü set adeta maçın kırılma seti oldu. Setin ortalarına doğru bir ara 2 sayı öne geçmiş olsak dahi oyunun sonlarına doğru yapılan basit hatalar ve hücumlara karşılık verilememesi ile birlikte durumun 2-1’e gelmesine engel olamadık.

Dördüncü set adeta başa baş başladı. 5-5 başlayan sette İtalya üst üste 5 sayı alarak 10-5 öne geçen taraf oldu. Buna 3 sayılık bir oyunla cevap versek de İtalya çabuk toparlandı ve set boyunca önde kalarak seti 25-15, karşılaşmayı da 3-1 kazanmayı başardılar.

İtalya karşılaşmayı kazanırken Nijerya asıllı oyuncusu Egonu 29 sayıyla adeta yıldızlaşan isim oldu. Zehre Güneş 14, Eda Erdem ve Meryem Boz’un 11’er sayı ürettiği karşılaşmada galibiyetten uzak kaldık.

B grubunda üçüncü karşılaşmasına dünya sıralamasında bir numara olan ABD karşısında çıkacak olan milli takımımız çok zor bir sınav bekliyor.

Turnuvada büyük oranda devam edecek olsak da bu maç bizim madalya alıp alamayacağımızı gösteren bir detay olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir