Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Avrupa’nın Efe’si Anadolu Efes

Avrupa’nın Efe’si Anadolu Efes

2 min read
Spread the love

Avrupa basketbolunun zirvesi olan Euroleague dörtlü finalinde şampiyon belli oldu. Sezonun şampiyonluk anlamında en iddialı takımlarından ikisi rakiplerini eleyerek finale çıkmayı başardı. Temsilcimiz Anadolu Efes, rakibi Barcelona’yı 86-81’lik skorla yenerek tarihinde ilk kez Euroleague kupasını almayı başardı. Bu başarı ülkemiz adına ikinci kez yapılsa da bu şampiyonluğun değeri tartışılmaz bir şekilde daha önemli olduğu herkes tarafından kabul ediliyor.

Geçtiğimiz sezonu bu ligi kasıp kavuran ve normal sezonu lider bitiren Anadolu Efes, pandemi sebebiyle ligin iptal edilmesi ile birlikte şampiyonluk hayalini ertelemek zorunda kalmıştı. Sezonu üçüncü sırada bitiren, ardından play-off eşleşmesinde karşılaştığı rakibi Real Madrid’i yenmeyi başaran takım yarı final maçında CSKA ile karşı karşıya geldi. Zor bir maç oynadıktan sonra finalde Barcelona ile karşılaştı.

Baştan sonra büyük çekişmeye sahne olan maçın son anlarında hatasız oynayan temsilcimiz karşılaşmayı kazanarak Avrupa’nın basketbolda en büyük kupasını müzeye götürmeyi başardı.

Zor Maç Güzel Sonuç

Karşılaşmaya Barcelona çok hızlı bir giriş yaptı. İlk çeyreği 22-15 kazanan takım, ikinci çeyrekte bizim hücum gücümüze dayanamadı. Anadolu Efes ikinci çeyreği 24-14 kazanarak, ilk yarıyı 39-36 önde bitirmeyi başardı. Ancak ilk yarıda sadece 1 üçlük bulmaları dikkat çekici bir nokta oldu.

Üçüncü çeyreğe Miciç önderliğinde çok iyi bir giriş yaptık. Bu çeyreği 26-22 kazanarak son periyota 65-58 önde gitti. Barcelona maçın son 10 dakikasında direniş gösterdi ve farkı kapatarak beraberliği sağlamayı başardı. Ancak temsilcimiz yıldızları ile sakin kalarak tekrar farkı açtı ve son anlarında hata yapmadığı maçı kazanarak kupanın sahibi oldu.

Normal sezonu MVP olarak bitiren Micic 25 sayı atarak bu maçında MVP’si olmayı başardı. Sahada yer alan her oyuncudan bir şekilde katkı alan temsilcimizde Larkin’in 21 sayısı, Sertaç’ın 12 sayısı dikkat çeken istatistikler oldu.

Euroleague’in en büyüğü Obradoviç yönetiminde Fenerbahçe olmuştu. Bundan sonra ilk başarı Anadolu Efes’ten geldi. Ergin Ataman aynı zamanda ülkemizde bu başarıyı kazandıran ilk yerli antrenör olarak da tarihe geçmeyi başardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir