Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Anadolu Efes Kupayı Kazanmak İçin Sahaya Çıkıyor

Anadolu Efes Kupayı Kazanmak İçin Sahaya Çıkıyor

2 min read
Spread the love

Anadolu Efes uzun süredir mücadele ettiği Euroleagu’de kupayı kazanmak için bugün sahaya çıkıyor. Harika geçen 2019-2020 sezonunu lider bitirmesine rağmen, yaşanan pandemi krizi sebebiyle geçen yıl yapılmayan dörtlü finale bu yıl kalmayı başardılar.

Normal sezon mücadelesini 22 galibiyet 12 mağlubiyetle üçüncü sırada bitiren temsilcimiz, playoff mücadelesinde Real Madrid ile karşı karşıya geldi. Bu seride zorlanmasına rağmen seriyi zorda olsa 3-2 kazanmayı başaran takımımız adını dörtlü finale yazdırmayı başardı. Ligimizde normal sezon boyunca sadece 1 kez yenilen takım, Euroleague’nın en büyüğü olmak ve ülke tarihinde bunu başaran ikinci takım olmak için sahaya çıkacak.

Anadolu Efes Bunu Başaracak Güçte

Kadrosunda sezonun MVP ödülünü alan Micic, Larkin, Dunston, Simon, Beaubois, Singleton, Sertaç Şanlı gibi oyuncular bulunan takımımız sezonu en iyi noktada bitirmek için Barcelona karşısına çıkıyor.

Köln şehrinde yapılan dörtlü finalin yarı final mücadelesinde CSKA ile karşı karşıya geldiler. Bir ara 20 sayı öne geçtikleri maçı zorda olsa kazanan temsilcimiz final maçı öncesinde ciddi bir uyarı alması en azından teselli olarak aklımızda kaldı. Çünkü bu seviyede en ufak hata dahi kupanın elinizin arasında kayması anlamına geliyor.

Barcelona bütçe açısından bu sezon Euroleague’nın en iyi takımı olarak görülüyor. Ancak temsilimiz bu sezon iki kez karşı karşıya geldiği rakibini iki maçta da yenmeyi başardı. Son karşılaşmalarında 88-86’lık üstünlük kurdukları rakiplerine bir kez daha aynı üstünlüğü kurarak kupanın sahibi olmak istiyorlar.

Takımımız ritmini bulduğu zaman karşısında kimin olduğu fark etmeden maçlarını çok rahat bir şekilde kazanma şansına sahip diyebiliriz. Anca karşılarında gerçekten güçlü ve kadrosunda neredeyse hata yapmayan çok sayıda ismi barındıran bir takım bulunuyor.

Kupayı şimdiye kadar 21 farklı takım almayı başardı. Barcelona beş finalinde kupayı 2 kez kazanmayı başardı. Anadolu Efes kupayı alarak Fenerbahçe’nin 2016-17 sezonun da yaşadığı başarıyı tekrarlamak istiyor. Karşılaşma bugün saat 21:30’de başlayacak ve tüm ülke olarak bu maçı yakından takip edeceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir