Nisan 27, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Wimbledon Tenis Turnuvası Start Aldı

Wimbledon Tenis Turnuvası Start Aldı

2 min read
Wimbledon Tenis Turnuvası Start Aldı
Spread the love

Teniste en eski aynı zamanda en gözde turnuvası olan Wimbledon iki yıllık bir aranın ardından start altı. Pandemi nedeniyle ertelenen turnuva uzun bir sürenin ardından tekrar tenis severler ile buluştu. 28 Haziran ile 11 Temmuz tarihleri arasında oynanacak olan turnuvada kazanan taraf en prestijli tenis turnuvalarından birisini kazanmış olacak.

1877 yılında ilk defa düzenlenen turnuvada 144 yılında aynı heyecan ve tutkuyla oynanmaya devam ediyor. Tek erkeklerde en çok kazanan isim olan Roger Federer(8) ve son şampiyon Novak Djokoviç turnuvanın en büyük favorileri arasında yer alıyor. Yorucu ve uzun bir turnuva olmasından dolayı dikkat çekici skorlar alınabiliyor.

Favoriler Hata Yapmadan Başladı

Tek bayanlarda çok fazla favori varken, tek erkeklerde Djokoviç ve Federer bu turnuvanın en büyük favorileri arasında yer alıyor. 15 günlük turnuvanın ilk gününde dünya serisinde 1 numara olan Djokoviç, Jack Draper’ın 3-1 yenerek iyi bir start aldı. Turnuvanın kazananları arasında yer alan Andy Murray2da ilk gün 3-1 kazanarak turnuvada yer aldı.

Turnuvanın ikinci gününde bu sefer sahneye Federer çıktı. Andrian Mannarino’yu zorlanmasına rağmen 3-1 yenerek bu sefer yine iddialı olduğunu gösterdi. Dünya serisinde iki numara olan Daniil Medvedev’de ilk günü galibiyetle kapattı.

Kadınlarda bir sürpriz yaşandı. Şampiyonluk en büyük adaylarından olan Serene Williams, Aliaksandra Sasnovich karşısında sakatlanarak turnuvadan çekilmesi bir sürpriz olarak karşılandı. Dünya serisinin 1 numarası olan Ashleigh Barty ilk güne 2-1’lik bir galibiyetle start verdi.

Turnuvanın üçüncü gününde Djokoviç ikinci turda Kevin Anderson’u 3-0 yenerek yoluna devam etti.

Turnuvada çekişme turlar ilerledikçe daha sert ve izlemesi keyifli bir hale geliyor. Kadınlarda birçok şampiyonluk adayı varken, tek erkeklerde en büyük adaylar Roger Federer ile Novak Djokoviç olarak görülüyor.

Bu iki tenisçi aynı zamanda 2019 yılında oynanan son turnuvanın finalinde karşı karşıya gelmişler. Müthiş maçı Djokoviç beşinci setin 12-12 berabere bitmesi üzerine tie break’te kazanmayı başarmıştı. Aynı finali bir kez daha izleme şansımız bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir