Nisan 23, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Roger Federer Tenis’i Bıraktı, Tenis Dünyasında Bir Devir Kapandı!

Roger Federer Tenis’i Bıraktı, Tenis Dünyasında Bir Devir Kapandı!

2 min read
Spread the love

Profesyonel spor arenasında ismini altın harfler ile o spora kazıyan çok az sporcu vardır. İsviçreli raket Roger Federer bu isimlerden sadece bir tanesidir. 41 yaşında tenisi bıraktığını açıklayan Federer, günümüzde tenis dünyasının en iyi raketleri arasında yer almayı başarmıştır. Ekselansları olarak lakap takılan bu oyuncu geçtiğimiz günlerde kariyerinde birçok şampiyonlukla birlikte tenis veda ettiğini açıkladı.

1998 yılında ilk kez tenis oynamaya başlayan başarılı tenis oyuncusu yaklaşık 24 yıllık profesyonel kariyerinin ardından tenisten emekli olduğunu açıkladı. Toplamda 1251 galibiyet ve 275 mağlubiyet alarak %82’lik bir kazanma yüzdesi ve bu maçlardan alınan 103 adet kupa ile kariyerini noktaladı.

Federer Sayısız Başarı ile Kariyerine Nokta Koyu

Dört farklı Grand Slam turnuvasında birçok zafer elde etmeyi başardı. İlk Grand Slam zaferini aldığı Wimbledon turnuvasını 8 kez kazanan, ABD Açık turnuvasını 5, Fransa Açık’ı 1 kez ve Avustralya Açık’ı 6 kez kazanarak toplamda 20 Grand Slam zaferinin sahibi oldu.

İlk zaferi ile son zaferi arasında 15 yıllık bir fark olan başarılı tenisçi bu turnuvaların bir çoğunda finalde mücadele etti ve dünya sıralamasında 5 yıl boyunca ATP açıklamasına göre birinci sırada yer alarak inanılmaz bir rekorunda sahibi olmayı başardı.

Kariyeri boyunca Rafael Nadal ve Novak Djokoviç ile birçok finalde karşı karşıya gelen başarılı tenisçi ilerleyen yaşına rağmen yüksek performans göstererek profesyonel bir sporcu olduğunu da kanıtlamayı başardı.

ATP tarafından 5 kez yılın oyuncusu ödülünün de sahibi olan Federer, saymakla bitmeyen birçok rekorun hali hazırda sahibi olarak bu spora profesyonel olarak son noktayı koyduğunu açıkladı.

2020 yılında spor dünyasının 106 milyon dolar ile en çok kazanan ismi olmayı başardı. Bunda yaptığı ömürlük sponsorluk anlaşmaların da etkisi var. Federer’in veda maçında birçok önemli rakibi ile özel maçlar oynandı ve sporcu göz yaşları ile birlikte tenise son noktayı koydu. Arkasında kitaplara sığmayacak bir kariyer bırakan Federer’in bundan sonra ne yapacağı merak ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir