Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Roland Garros’un Sahibi Djokovic

Roland Garros’un Sahibi Djokovic

2 min read
Spread the love

Fransa Açık olarak bilinen Roland-Garros turnuvası tenis dünyasının en önemli grand salam turnuvaları arasında yer alıyor. Bu turnuvada Rafael Nadal aldığı 13 şampiyonluk ile dikkat çekiyor. Bu yılda onun aynı başarıyı sergileyeceği düşünülüyordu. Ancak olaylar hiç beklendiği gibi olmadı ve turnuvada çok sürpriz bir şampiyon ortaya çıktı. Sürpriz demememizin nedeni son maçta yaşanan muhteşem geri dönüş diyebiliriz.

Tenis dünyasının son dönemde en başarılı olan Nadal, Federer ve Djokovic’in aynı seri de yer alması bu üç isimden sadece bir tanesinin finale çıkacağı anlamına geliyordu. Federer’in çeyrek finale daha kalamadığı turnuvada yarı finalde ki Nadal – Djokoviç karşılaşması dikkat çekiciydi.

Djokovic, Nadal’a Şans Tanımadı

Toprak kortların kralı olan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, bu turnuvanın en büyük favorisi olarak görünüyordu. Ancak Djokoviç bunun o kadar kolay olmadığını rakibine göstermiş oldu. İki rakibinin yarı final eşleşmesine Nadal 1-0 önde başlasa da oyunun devamında Sırp raket rakibini üst üste 3 set yenerek 3-1 öne geçerek finale çıkan taraf oldu.

Finalde ki rakibi Yunan Tsitsipas oldu. Çeyrek finalde Rus raket Medvedev’i, yarı finalde Alman rakibi Zverev’i yenenen yunan raket adını finale yazdırmayı başardı. Bu ilginç final eşleşmesi son dönemde ki en çekişmeli ve eğlenceli finale ev sahipliği yaptı.

Tsitsipas Başladı, Djokoviç Bitirdi

Son dönemde ki en iyi raketler arasında yer alan Tsitsipas, maça çok iyi başlayan taraf oldu. İlk seti zorlanmasına rağmen 7-6 kazandı. İkinci sette Djokoviç’e adeta kortu dar etti ve bu seti de 6-2 kazandı ve 2-0 öne geçmeyi başardı.

Bu andan sonra kontrol tamamen Djokovic’iç eline geçti. Sırp raket üst üste 6-3, 6-2 ve 6-4’lük skorla üç seti alarak karşılaşmayı 3-2 kazandı ve turnuvayı kazanan taraf oldu.

Sırp raket bu galibiyetiyle Fransa Açık’ı 2016’dan sonra ikinci kez almayı başardı ve 4 yıllık Nadal serisine de son vermeyi başardı. Novak Djokoviç bununla toplamda 19 Grand Slam şampiyonluğuna da imza atmış oldu.