Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Djokoviç Wimbledon’da Zaferi Elde Etti

Djokoviç Wimbledon’da Zaferi Elde Etti

2 min read
Spread the love

Wimbledon tenis turnuvası 2020 yılında pandemi sebebiyle düzenlenemeyen spor turnuvaları arasında yer alıyor. Tenis’in evi olarak kabul edilen Wimbledon yaklaşık iki yıllık bir aranın ardından 15 günlük harika bir tenis şölenine tekrar ev sahipliği yaptı.

Novak Djokoviç buraya tek erkeklerde dünya bir numarası olarak geldi ve son olarak France Open’ı kazanarak ne kadar formda olduğunu bilerek turnuvanın en büyük favorisi olarak geldi. Bu turnuvayı kazanarak kariyerinde ki 20 Grand Slam zaferini elde ederek en büyük rakipleri Nadal ve Federer ile sayıyı eşitlemek istiyordu.

Turnuva boyunca finale gelene kadar sadece bir set kaybetmiş olması aslında ne kadar formda olduğunun bir göstergesi oldu. Finalde bu tip turnuvalarda ilk kez bir final gören İtalyan tenisçi Matteo Berrettini oldu.

Berrettini Öne Geçti Ama Djokoviç Geri Döndü

İlk sete dünya 1 numarası çok iyi bir giriş yaptı. 5-3 öne geçtiği sette yaptığı basit hatalar ve rakibinin etkili oyununa karşı koyamayarak rakibinin seti almasına izin verdi. Berrettini ilk seti almanın moraliyle ikinci sete başlasa da 5-1 geri düştü. Ancak tekrar geri dönmek için atağa geçse de seti 6-4 kaybetti ve 1-1’lik skorun eşitlenmesine engel olmadı.

Djokoviç her ne kadar bazı anlarda zorlansa da deneyimi sayesinde diğer setleri de 6-4 ve 6-3 kazanarak, maçtan 3-1 galip gelerek ayrıldı ve karşılaşma sonrasında 2021 Wimbledon zaferini ilan etmiş oldu. Bununla birlikte toplamda 20 Grand Slam zaferini elde etmiş oldu.

Wimbledonda üst üste 2020 yılı saymazsak üçüncü kez toplamda 6 kez şampiyonluk yaşamış oldu. Djokoviç ayrıca çok büyük bir başarının da bu zaferle birlikte sınırına geldi.

Sezon içerisinde Avusturya Açık, Fransa Açık zaferlerinin ardından Wimbledon’ı da kazanarak 3’te 3 yapan başarılı tenisçi, ABD Açık’ı da kazanması halinde bir takvim yılı içerisinde dört grand slam zaferi elde eden ilk erkek tenisçi olmayı başaracak. Bundan önce Rod Laver bu başarıyı 1962 ve 1969 yıllarında iki kez elde etmeyi başarmıştı.