Temmuz 27, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Şike Kumpas Davası Sonuçlandı, Fenerbahçe Aklandı

Şike Kumpas Davası Sonuçlandı, Fenerbahçe Aklandı

2 min read
Spread the love

Türk futbolu 2010-11 sezonunun tamamlanmasının ardından 3 Temmuz sabahına çok ilginç bir gelişmeyle başlandı. Fenerbahçe kulübünün birçok maçta şike yaparak şampiyon olduğu haberleri ortada dolaşmaya başladı. Bunun yanında Beşiktaş ve başka kulüplerinde bu işin içinde olduğu duyuldu.

Aziz Yıldırım başta olmak üzere birçok yönetici evlerinden alınarak emniyete götürüldü. Oluşturulan dosya ilk başta 19 adet maçta şike yapıldığı iddiası yapıldı. Futbolcular ve yöneticiler bir anda ortalık darmaduman oldu.

Federasyon, UEFA’nın isteği üzerine Trabzon’u şampiyonlar ligine gönderdi. Bunun yapılmasının birçok nedeni olduğu tartışıldı. Bu karar birileri tarafından Fenerbahçe’nin şike yaptığının tescili olarak lanse edildi.

Uzun Dava Süreci ve 15 Temmuz

 Yaşanan bu olayların ardından bilgiler tek tek azalmaya başladı. İlk olarak maç sayısı düştü, ardından futbolcuların bunları yapmadı ortaya çıktı. Fenerbahçe taraftarı bir an olsun kulübünün peşini bırakmadı ve hapiste ki başkanlarına sonuna kadar destek oldular.

Bu durum birçok  kişi tarafından tepkiyle karşılandı. Ancak olayın hiç de öyle olmadı 15 Temmuz darbe girişiminden sonra açılan davalar ve elde edilen bilgiler ile ortaya çıktı. Bu davanın FETÖ terör örgütü tarafından Fenerbahçe SK yapıldığı ortaya çıkmış oldu.

Dava süresi boyunca bir an olsun geri adım atmayan taraftar ve başkan Aziz Yıldırım’ın haklı olduğu tam 10 yıl sonra 04 Mayıs 2021 tarihinde netleşmiş oldu. 2016 yılında FETÖ ile birleştirilen dava 5 yıl boyunca devam etti ve dün itibariyle son buldu. Dava sonucunda buna dahil olan kişilere binlerce yıl hapis cezası verildi. Bu operasyonu başlatan polis olan Ahmet Kalender’e 588 yıl en düşük ceza olarak görülüyor.

Ali Koç, kararının ardından “Her zaman başımız dik, alnımız açık” açıklamasını yaptı. Dava süreci boyunca her zaman bunun bir komplo olduğunu söyleyen eski başkan Azil Yıldırım’da bir basın açıklaması yaptı. Verilen kararın adalet için çok önemli bir veri olduğunu da belirtmiş oldu.

10 yıllık bir sürüncemenin ardından Fenerbahçe’nin şampiyonluğunun temiz olduğu mahkeme önünde ispatlanmış oldu.