Nisan 27, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Ronaldo Sahayı Terk Etti, Portekiz 3 Puanı Kaçırdı

Ronaldo Sahayı Terk Etti, Portekiz 3 Puanı Kaçırdı

2 min read
Spread the love

Dünya Kupası elemeleri A grubunda Sırbistan evinde Portekiz’i kontrol etti. Grubun iki iddialı takımını karşı karşıya getiren maç 2-2 bitti. Maçın skorundan çok maçın son dakikasında yaşanan olay manşetleri süsledi.

Portekiz maça çok hızlı başlayarak Liverpool’un yıldız futbolcusu Jota’nın kafasından bulduğu iki gol ile ilk yarısı 2-0 önde bitirmeyi başardı. Maçın ikinci yarısının başında Mitroviç farkı bire indiren gölü kaydetti. Dakika 60’da ev sahibi takım Filip Kostic’in ayağından bulduğu gol ile skoru 2-2’ye getirdi. Maçın bu dakikasından sonra sürekli gel git yaşanan bir maç yaşandı. Ancak maçın sonunda yaşanan olay gündemi bomba gibi düştü.

Çizgiyi Geçen Topta Gol Kararı Çıkmadı

Bir FIFA organizasyonu olmasına rağmen VAR ve Gol Çizgisi Teknolojisi uygulanmayan bir turnuva oynanıyor. Şimdiye kadar ciddi bir olay olmasa da bu maçta yaşanan olay kararın tekrar gözden geçirilmesine neden olacak.

Dakika 90’ı gösterdiğinde ev sahibi ekipten Nikola Milenkovic yaptığı sert faul ile direkt kırmızı kart gördü. Maçın son dakikasında Ronaldo’ya atılan uzun topta kalecinin hatası ile golcü futbolcunun vurduğu top yavaş bir şekilde kaleye giderken son anda çizgi üzerinden çıkarıldı. Ronaldo gol olduğunu iddia ederken, yardımcı hakem ve maçın hakemi pozisyonu devam ettirdi. Yıldız futbolcu bu kararın ardından neredeyse çıldırdı. Ve kaptanlık bandını çıkararak sahayı terk etti. Maçta o andan sonra bitti.

Net Gol Verilmedi

VAR ve Gol çizgisi teknolojisinin uygulanmadığı bir eleme grubu devam ediyor. Bu maçta yaşanan olay sonrası bu kararın ne kadar doğru olduğu bir kez daha tartışılmaya neden oldu. Çizgiden çıkan topta yardımcı hakem gol kararı vermedi. Ancak tüm futbolcular ve teknik heyet bu karara çok ciddi bir tepki gösterdi.

Maçtan sonra yapılan açıklamalar ve görüntüler incelendiğinde topun çok net bir şekilde çizgiyi geçtiği görüldü. FIFA bu durum sonrasında eleme grubunda bir değişikliğe gidip gitmeyeceği merak konusu oldu. Yapılan açıklamalar bu ciddi hatanın nelere mal olacağı yönünde oldu.