Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » PSG Deplasmanda İstediğini Aldı

PSG Deplasmanda İstediğini Aldı

2 min read
Spread the love

Şampiyonlar Liginin son finalinin adında Bayern München ve PSG isimleri yazıyordu. Bu liglerini domine eden iki güçlü ekip bu sefer şampiyonlar ligi çeyrek finalinde karşı karşıya geldiler.

Serinin ilk maçında gülen taraf PSG oldu. Çok eğlenceli bir maç olmakla birlikte, ev sahibi takımın dünyaları kaçırması bu skorun oluşmasında etkili oldu. PSG maçı 3-2 kazanmış olsa da ikinci maça işlerinin çok da kolay olmadığını söylememiz gerekiyor. 2019 Nisan ayından bu tarafa yenilmeyen bir takımı hem de deplasmanda yenmeyi başarmaları turu geçme ihtimallerini arttırdı.

Bayern maçta toplam 31 şut çekerken, bunlardan 12 tanesi isabetli olması dikkat çekti. Maçı 3-2 kazanan PSG’yse maç boyunca 6 şut çekerken bunların 5 tanesinin isabetli olması ve bunlardan 3 gol çıkarmaları bu akşam ki galibiyetin anahtarı oldu.

Bayern München’in bu kadar zorlanmasında 33 maçta 40 gol atma başarısı gösteren Robert Lewandowski’nin maç kadrosunda yer almaması etkili oldu diyebiliriz. Yıldız golcü ikinci maça yetişirse büyük ihtimalle turu Almanlar geçecektir.

Chelsea, Porto’ya Şans Tanımadı

Şampiyonlar ligi çeyrek finalinde bu gece ikinci maçta Chelsea, Porto’ya misafir oldu. Misafir takım genelde ortada geçen karşılaşmada rakibine şans tanımadan maçı 2-0 kazanarak yarı final yolunda ciddi bir adım atmayı başardı. Birbirinin aynısı futbol oynayan bir karşılaşmada adeta bir taktik mücadelesi halinde geçeceği biliniyordu. Chelsea dakikalar 32’yi gösterdiğinde Mason Mount’un ayağından bulduğu gol ile ilk yarıyı önde kapattı. Dakikalar 85’i gösterirken Ben Chilwell skoru 2-0’a getirerek takımının turu geçme konusunda önemli bir adım atmasına imkan sağlamış oldu.

Şampiyonlar ligi çeyrek final rövanş karşılaşmaları 13-14 Nisan tarihlerinde oynanacak. Salı günü oynanan karşılaşmalarda ev sahibi takımlar avantaj elde ederken, Çarşamba günü oynanan karşılaşmalarda avantajı bu sefer deplasman takımları elde etmeyi başardı. Büyük rekabetin söz konusu olduğu turnuva da şimdiden bir takımın turu geçme konusunda büyük bir avantaj elde ettiğini söylemek yanlış bir yorum olacaktır.