Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Phoenix Suns, Clippers Karşısında 4-2 ile NBA Finalinde

Phoenix Suns, Clippers Karşısında 4-2 ile NBA Finalinde

2 min read
Phoenix Suns, Clippers Karşısında 4-2 ile NBA Finalinde
Spread the love

Batı konferansı final serisinde sezonu ikinci sırada bitiren Phoenix Suns ile Clippers karşı karşıya geldi. Suns seri boyunca oyun üstünlüğünü elinde bulundurdu. Özellikle de Kawni’nin sakat olması Clippers’ın birçok maçta direncini kırdı. Özellikle kaybedilen kafa kafaya giden iki maç oyunun dengesinin tamamen bozulmasına sebep oldu.

Seriyi 3-1’e getiren Suns, evinde oynadığı beşinci maçı kaybetti ve seri 3-2’ye geldi. Herkes acaba bir geri dönüş olacak mı sorusunu sormaya başladı. Clippers altıncı maça devam veya tamam maçı olarak çıktı. Suns maç boyunca üstün olan taraftı ve rakibine hiç şans tanımadı. Karşılaşmayı 130-103 kazanarak seriyi 4-2’ye getirmeyi başardılar.

Chris Paul 16 Sezonunda Finalde

Suns deplasmanda oynadığı karşılaşmada maç boyunca üstün olan taraf oldu. İlk çeyreği 33-29 önde kapatan ekip, ikinci çeyreği de 33-28 kazandı ve ikinci yarıya 9 sayılık bir üstünlükle gidildi. Üçüncü çeyrekte 31-26’lık skorla maçın son çeyreğine 14 sayı farkla üstün olarak girdiler. Son çeyrekte rakibine geri dönme şansı tanımadılar. Bu çeyreği 30-23, karşılaşmayı da 130-103 kazanmayı başardılar.

Yıllar sonra Phoenix Suns, genç kadrosuyla NBA finaline çıkmayı başaran taraf oldu. Bu final serisinde en çok dikkat çeken yaşanan sakatlıklar oldu. Clippers’da ilk 5 içerisinde yer alan birçok oyuncunun İbaka, Leonard ve Zubac’ın sakatlanması serinin kaybedilmesinde önemli bir etki oldu.

Clippers maçı kaybederken Marcus Morris 26 sayı, Paul George 21 sayı ile oynadı. Ancak takımda ki birçok oyunun her maçta 40 dakikanın üzerinde seri boyunca süre alması altıncı maçta yorgunluğun ciddi bir şekilde ortaya çıkmasına neden oldu.

Point God olarak tanınan Chris Paul altıncı maçın anahtarı olan isim oldu. NBA’de 16 sezonunu geçiren yıldız oyun kurucu bu karşılaşmada 41 sayı, 4 ribaunt ve 8 asistlik harika bir performans ile Suns’a final kapısını açan oyuncu oldu.

Hawks ve Bucks serinin hala 2-2 durumda olması, Suns’ın uzun bir sürecek olan dinlenme şansına sahip olmasını sağlayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir