Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Atlanta Hawks Seriyi 2-2’ye Getirdi

Atlanta Hawks Seriyi 2-2’ye Getirdi

2 min read
Atlanta Hawks Seriyi 2-2’ye Getirdi
Spread the love

NBA Doğu Konferansı final serisi son sürat devam ediyor. Atlanta’nın galibiyet ile başlayan seri Milwaukee Bucks’ın üst üste almış olduğu iki galibiyetle seri bir anda 2-1’e gelmişti. Birçok otoritenin seriyi Bucks’ın kazanacağını düşünmesi oynanacak dördüncü maçta onların galip geleceğinin düşünülmesine neden oldu.

Ancak işler hiç de öyle istendiği gibi gitmedi. Dördüncü maç öncesinde Atlanta’nın yıldız oyun kurucusu Trae Young’ın sakatlığı sebebiyle oynayacak olması, Bucks seriyi 3-1’e getirme şansının yüksek olacağını düşündürdü.

Ancak maç içerisinde yakın bir skorla giderken Giannis’in sakatlanarak oyuna devam etmesi, Bucks’ın oyundan düşmesine ve Atlanta’nın 110-88’lik rahat bir galibiyet almasına yardımcı oldu.

Giannis Çıktı, Hawks Kazandı

Karşılaşma çok dengeli bir şekilde başladı. Hawks ilk dakikalar da etkili olsa da çeyrek skoru 25-22 bitti. İkinci çeyrekte Hawks daha iyi bir oyun ortaya koydu ve ilk yarı 51-39 ev sahibinin üstünlüğü ile bitti.

Üçüncü çeyrek oynanırken bir ribaunt mücadelesinde dizinden sakatlanan Giannis oyundan çıktı. Bucks ikinci yarıya çok iyi başlasa da Giannis’in sakatlanmasının ardından çeyreği 36-23 geri de kapattı ve maç son çeyreğe 87-62 önde girmeyi başardılar.

25 sayıya çıkan farkı eritmekte zorlanan ve rakibinin üstün oyununa cevap vermeyen Bucks ekibi serinin 2-2’ye gelmesine engel olamadı. Bu sonuçla birlikte beşince ve altıncı maçların oynanması garantilenmiş oldu. Giannis’in ve Young’ın durumları belki de serinin kaderini belirleyecek en önemli noktalar olarak görülüyor.

Hawks galibiyete uzanırken takım halinde etkili bir oyun ortaya koydular. Louis Williams’ın 21 sayısı, Kevin Huerter’ın 15 sayısı, Bogdanovic’in 20 sayısı galibiyet adına önemli faktörler olarak dikkat çekti.

Milwaukee tarafından Holiday 19 sayı, Middleton 16 sayıyla oynadı. Skoru taşıyan başka bir ismin olmaması mağlubiyetin kaçınılmaz olmasına neden oldu.

Bu skorla birlikte final yolunda iki takımda en önemli iki yıldızının sakatlanması ile birlikte dengelerin bir kez daha değiştiği görüldü. Bundan sonra iki takımın da hata yapmaması gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir