Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Milwaukee Bucks Seriyi 3-2’ye Getirdi

Milwaukee Bucks Seriyi 3-2’ye Getirdi

2 min read
Spread the love

NBA Doğu konferansı final serisinde Bucks ile Hawks arasında birçok ihtimalin olduğu bir seri oynanıyor. Seri başlamadan önce herkes Bucks’ı favori gösterirken. Seri de Hawks bunun o kadar kolay olmayacağını oynadığı her maçta gösterdi. 2-1 geriye düştükten sonra seriyi 2-2’ye getirmeyi başardılar.

Bundan sonra oynanacak tüm maçlar çok kritik bir önem arz ediyordu. Serinin beşinci maçına girilirken Atlanta tarafından Young forma giymezken, Bucks tarafından takımın MVP’si olarak görülen Giannis sakatlığı sebebiyle forma giymedi. İki oyuncunun da seri boyunca bir daha oynayıp oynamayacağı yönünde kesin bir bilgi hala bulunmuyor.

Bucks Rakibine Hiç Şans Tanımadı

Yıldız oyuncusu Giannis’den yoksun başladığı maçta zorlanacağı düşünülen takım oynadığı oyunla rakibine hiç şans tanımadı. İlk çeyreğe çok hızlı girdiler ve çeyreği 36-22 geçmeyi başardılar. Hawks ikinci çeyrekte oyuna dengeyi getirmeyi başarsa da ilk yarı 65-56’lık Bucks üstünlüğü ile geçildi.

Ev sahibi takım üçüncü çeyreği de 26-22 önde geçerek son çeyreğe 91-78’lik farkla girmeyi başardı. İkinci çeyrekte çok skorla bir oyun oynandı. Hawks’ın her hamlesine karşılık veren ev sahibi takım karşılaşmayı 123-112 kazanırken, seri de 3-2’lik avantajı eline alan takım oldu.

Galibiyet gelirken yıldızlaşan isim Brook Lopez oldu. Giannis’in yokluğunda yüksek bir verimle oynayan yıldız uzun 33 sayılık harika bir oyun ortaya koydu. Ona destek 26 sayıyla Middleton ve 25 sayıyla Jrue Holiday’den geldi. Giannis’in yerine ilk 5 başlayan Bobby Portis’in 22 sayısı da galibiyette etkili oldu.

Hawks tarafından yenildi gelirken Bogdanovic’in 28 sayısı ve John Collisn’in 19 sayısı ve benchten gelen Gallianari’nin 19 sayısı yenilgiyi engelleyemedi. Seri bu skorla 3-2’ye geldi.

Bu sonuçla birlikte altıncı maç Bucks’ın seriyi bitireceği, Atlanta’nınsa seriye tutunma maçı olacak. Trae Young’ın oynanmasına kuvvetli gözüyle bakılırken bu Hawks tarafından sevindirici bir haber olarak görülüyor. Bucks’ın yıldız oyuncusu Giannis’de büyük oranda serinin altıncı maçında sahada ki yerini alamayacak.